„1 órán belül eszünk!” Paradicsomos húsgolyók, burgonyapüré

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez az olasz eredetű étel nem csak attól zseniális, hogy a gyerekek és felnőttek első számú kedvence, hanem attól is, hogy gyorsan elkészül és burgonyapüré helyett tálalhatjuk rizzsel vagy tésztával is.
Elő- és elkészítési idő

15 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~196 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 2 ek szárított bazsalikom

Burgonyapüré:

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, majd a tojással a darált húshoz adjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk a gombócokat és szárított bazsalikommal ízesítjük.
  3. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk belőle és egy kerámia tálba tesszük őket.
  4. A paradicsompürét sóval, borssal ízesítjük, Alufóliával lefedjük a tálat, majd 200 fokos sütőben 40 percet sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük tálaláskor.
  5. Közben a burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk. 
  6. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és tejjel, margarinnal összedolgozzuk. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A húsgombócokat feldobhatjuk olívabogyóval is.

Ételallergia tipp

A burgonyapüréből a tejet kihagyhatjuk vagy alternatív növényi tejekre cserélhetjük, ez esetben használjuk a Vénusz Vajízű sütőmargarint, ami laktózmentes.

Vénusz Vajvarázslat – Sós

47% valódi vajjal, növényi olaj és a vaj lágy, könnyen kenhető keveréke, sós változatban

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

491 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„1 órán belül eszünk!” Paradicsomos húsgolyók, burgonyapüré

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 2 ek szárított bazsalikom

Burgonyapüré:

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, majd a tojással a darált húshoz adjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk a gombócokat és szárított bazsalikommal ízesítjük.
  3. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk belőle és egy kerámia tálba tesszük őket.
  4. A paradicsompürét sóval, borssal ízesítjük, Alufóliával lefedjük a tálat, majd 200 fokos sütőben 40 percet sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük tálaláskor.
  5. Közben a burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk. 
  6. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és tejjel, margarinnal összedolgozzuk. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A húsgombócokat feldobhatjuk olívabogyóval is.

Ételallergia tipp

A burgonyapüréből a tejet kihagyhatjuk vagy alternatív növényi tejekre cserélhetjük, ez esetben használjuk a Vénusz Vajízű sütőmargarint, ami laktózmentes.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat - Sós ízű margarin 47% valódi vajat tartalmaz, így gazdag lesz tőle a krumplipürénk.