“Kérek mééééég!” Amerikai sajtos makaróni

Ha tetszik a recept, mentsd el

Van olyan gyerek aki nem szereti a sajtot? Ha igen, akkor ez a soksajtos krémes puha tészta biztosan nem fog neki ízleni. Mindenki más viszont garantáltan repetát kér majd belőle!

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~765 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben 8-10 perc alatt főzzük puhára a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.
  2. Reszeljük le a cheddar sajtot, a goudát pedig vágjuk fel centis kockákra.
  3. Nagy habüstben vagy keverőedényben habverővel keverjük egyenletesre a tejszínt a tojásokkal, a mustárral és a keményítővel
  4. Nagy fazékban olvasszuk fel a margarint és adjuk hozzá a tésztát. Forgassuk össze. Öntsük a tojásos-tejszínes keveréket a tésztára és szórjuk rá a sajtot is. Keverjük folyamatosan, amíg a sajt teljesen elolvad és krémes lesz. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A gyerekek valószínűleg nem lesznek oda érte, de ha szeretjük a csípőset, akkor felnőtt verzióként keverjünk az olvadó vajhoz és a tésztához friss chilit, vagy őrölt chiliport.

Pirítsunk teflonserpenyőben zsemlemorzsát, hintsük meg vele az ételt tálaláskor, és ropogóssá válik a krémes tészta!

Használhatunk bármilyen más vastagabb tésztát is ehhez a recepthez.

Ételallergia tipp

A gluténmentes verzióhoz főzzünk gluténmentes tésztát!

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

468 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kérek mééééég!” Amerikai sajtos makaróni

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben 8-10 perc alatt főzzük puhára a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.
  2. Reszeljük le a cheddar sajtot, a goudát pedig vágjuk fel centis kockákra.
  3. Nagy habüstben vagy keverőedényben habverővel keverjük egyenletesre a tejszínt a tojásokkal, a mustárral és a keményítővel
  4. Nagy fazékban olvasszuk fel a margarint és adjuk hozzá a tésztát. Forgassuk össze. Öntsük a tojásos-tejszínes keveréket a tésztára és szórjuk rá a sajtot is. Keverjük folyamatosan, amíg a sajt teljesen elolvad és krémes lesz. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A gyerekek valószínűleg nem lesznek oda érte, de ha szeretjük a csípőset, akkor felnőtt verzióként keverjünk az olvadó vajhoz és a tésztához friss chilit, vagy őrölt chiliport.

Pirítsunk teflonserpenyőben zsemlemorzsát, hintsük meg vele az ételt tálaláskor, és ropogóssá válik a krémes tészta!

Használhatunk bármilyen más vastagabb tésztát is ehhez a recepthez.

Ételallergia tipp

A gluténmentes verzióhoz főzzünk gluténmentes tésztát!

Vénusz tipp

Még finomabb lesz, ha tálaláskor pár kanál Vénusz Napfölt teszünk a tésztára