„Nagymama csirkepaprikása” Csirkepaprikás nokedlivel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A nagyi csirkepaprikása mindenkiben csodás emlékeket ébreszt. Ezt elevenítjük most fel, főleg mert jól csomagolható, és szívesen büszkélkednek vele a koliban a gyerekek.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1056 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 ek Vénusz D-vitamin olaj
  • 1,5 kg csirke felsőcomb
  • 2 nagyobb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • 3 tk őrölt paprika
  • 1 tk liszt
  • 20 dkg tejföl

Nokedli:


Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk.
  2. Egy lábast felhevítünk, beleöntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a combokat, majd félretesszük. 
  3. A hagymát finomra vágjuk és üvegesre pároljuk. Belereszelünk 2 gerezd fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, kicsit pirítjuk majd felöntjük 3 dl vízzel és alaposan összefőzzük. A szaftot leturmixoljuk.
  5. A szafthoz adjuk az őrölt paprikát, majd visszatesszük a combokat és hozzáöntünk még 3 dl vizet, ebben a szaftban fedővel lefedve puhára főzzük a csirkéket.
  6. A nokedlihez a tojásokat kicsit felhabosítjuk, összekeverjük a liszttel és annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk. 
  7. Vizet forralunk és ebbe szaggatjuk több részletben a nokedlit. Amikor a víz felszínére feljönnek, még 2 percig főzzük.
  8. Leszűrjük a nokedliket, hideg vízzel leöblítjük és olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze.
  9. A lisztet a tejföllel eldolgozzuk, hozzámerünk 1 merőkanálnyi szaftot, majd visszaöntjük a csirkéhez és 5 perc alatt kevergetve besűrítjük a mártást.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Nagyobb adagot készítve kisebb dobozokban le is fagyaszthatjuk a csirkepaprikást nokedlivel.

Ételallergia tipp

Nokedli készítéséhez használjunk gluténmentes galuskaport.

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nagymama csirkepaprikása” Csirkepaprikás nokedlivel

Hozzávalók

Nokedli:


Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk.
  2. Egy lábast felhevítünk, beleöntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a combokat, majd félretesszük. 
  3. A hagymát finomra vágjuk és üvegesre pároljuk. Belereszelünk 2 gerezd fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, kicsit pirítjuk majd felöntjük 3 dl vízzel és alaposan összefőzzük. A szaftot leturmixoljuk.
  5. A szafthoz adjuk az őrölt paprikát, majd visszatesszük a combokat és hozzáöntünk még 3 dl vizet, ebben a szaftban fedővel lefedve puhára főzzük a csirkéket.
  6. A nokedlihez a tojásokat kicsit felhabosítjuk, összekeverjük a liszttel és annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk. 
  7. Vizet forralunk és ebbe szaggatjuk több részletben a nokedlit. Amikor a víz felszínére feljönnek, még 2 percig főzzük.
  8. Leszűrjük a nokedliket, hideg vízzel leöblítjük és olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze.
  9. A lisztet a tejföllel eldolgozzuk, hozzámerünk 1 merőkanálnyi szaftot, majd visszaöntjük a csirkéhez és 5 perc alatt kevergetve besűrítjük a mártást.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Nagyobb adagot készítve kisebb dobozokban le is fagyaszthatjuk a csirkepaprikást nokedlivel.

Ételallergia tipp

Nokedli készítéséhez használjunk gluténmentes galuskaport.

Vénusz tipp

Vénusz D-vitamin étolaj D-vitamin tartalmának köszönhetően, rendszeres és változatos étrend részeként hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.

Tejföl helyett válasszuk próbáljuk ki a Vénusz Napfölt, mellyel krémesebb lesz a csirke szaftja.