„Nem hagyományos” Borsófőzelék stefánia vagdalttal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A hagyományos borsófőzelék új köntösben. A készítésnél nem használunk rántást, hiszen a hüvelyesek alkalmasak arra, hogy önmagukkal sűrítsük a főzeléket, így sokkal egészségesebb lesz a főzelékünk.

Elő- és elkészítési idő

15 + 70 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~945 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Stefánia vagdalt:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk őrölt paprika
  • 1 db zsemle
  • 2 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
  3. A darált húst ízesítsük: sóval, borssal, paprikával, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Egy kerámiatálba sütőpapírt terítünk, majd ráfektetünk egy réteg húst. Erre ültetjük a tojásokat, majd beborítjuk a maradék hússal. 
  5. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  6. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a borsó ¾-ig érjen. Belereszeljük a fokhagymákat, sózzuk és lefedve puhára főzzük.
  8. A borsó ¾-ét leturmixoljuk botmixerrel.
  9. A natúr joghurtot hozzákeverjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

A vagdaltból elhagyhatjuk a tojást és dúsíthatjuk zöldborsóval, sárgarépával, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom…)

Ételallergia tipp

A rántást és a zsemlét elhagyva a főzelékünk gluténmentes lesz .

Vénusz Immuno

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem hagyományos” Borsófőzelék stefánia vagdalttal

Hozzávalók

Stefánia vagdalt:


Elkészítés

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
  3. A darált húst ízesítsük: sóval, borssal, paprikával, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Egy kerámiatálba sütőpapírt terítünk, majd ráfektetünk egy réteg húst. Erre ültetjük a tojásokat, majd beborítjuk a maradék hússal. 
  5. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  6. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a borsó ¾-ig érjen. Belereszeljük a fokhagymákat, sózzuk és lefedve puhára főzzük.
  8. A borsó ¾-ét leturmixoljuk botmixerrel.
  9. A natúr joghurtot hozzákeverjük.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

A vagdaltból elhagyhatjuk a tojást és dúsíthatjuk zöldborsóval, sárgarépával, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom…)

Ételallergia tipp

A rántást és a zsemlét elhagyva a főzelékünk gluténmentes lesz .

Vénusz tipp

Még a zöldborsó főzelékbe sem árt egy kis plusz vitamin, a Vénusz D vitamin étolajjal gondoskodhatunk róla!

Joghurt helyett keverhetünk a főzelékünkbe kevés Vénusz Napfölt, mely krémes és lágy.