„Öröm kinyitni a dobozt!” Lecsós szelet, rizs

Ha tetszik a recept, mentsd el

A legfinomabb nyári ételek emlékét elmentjük a hétköznapokba. A mártást hússal dúsítjuk, így laktatóbb fogást kapunk, melynek kicsi és nagy is örülni fog! A lecsó jól fagyasztható vagy befőttként is eltehető, így egész évben gyors fogásokat varázsolhatunk vele gyerekeink kedvére. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 70 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~764 kCal / adag

Hozzávalók

  • 1 kg paprika
  • 2 hagyma
  • 80 dkg paradicsom
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 60 dkg sertéscomb
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg rizs
  • 4+2 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a hagymát megtisztítjuk. 
  2. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig kisebb kockákra. 
  3. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és felcsíkozzuk. 
  4. Egy nagyobb serpenyőt/lábast felforrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a húst, aláöntünk vizet és lefedve félpuhára pároljuk.
  5. A húshoz adjuk a paprikát, paradicsomot és tovább főzzük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul teljesen, körülötte pedig a lecsó sűrű mártássá nem áll össze. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A rizst az olajon átforgatjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. A lángot takarékra vesszük és a rizst fedő alatt puhára főzzük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A lecsóhoz adhatunk ajvárt, így még komplexebb íze lesz.

Akár rizzsel bekeverve is fagyasztható.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

540 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Öröm kinyitni a dobozt!” Lecsós szelet, rizs

Hozzávalók


Elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a hagymát megtisztítjuk. 
  2. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig kisebb kockákra. 
  3. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és felcsíkozzuk. 
  4. Egy nagyobb serpenyőt/lábast felforrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a húst, aláöntünk vizet és lefedve félpuhára pároljuk.
  5. A húshoz adjuk a paprikát, paradicsomot és tovább főzzük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul teljesen, körülötte pedig a lecsó sűrű mártássá nem áll össze. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A rizst az olajon átforgatjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. A lángot takarékra vesszük és a rizst fedő alatt puhára főzzük.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!



Elkészítési tipp

A lecsóhoz adhatunk ajvárt, így még komplexebb íze lesz.

Akár rizzsel bekeverve is fagyasztható.

Vénusz tipp

A lecsós szeletet megspékelhetjük egy kis Vénusz Napföllel, amitől krémes íze lesz.