„De jól főz anyukád” Brassói aprópecsenye

Ha tetszik a recept, mentsd el

A legjobb ragu, amit egyébként nem is bonyolult elkészíteni. Hétvégén nagyobb adagot készítve, remekül eltárolható, fagyasztható. Dúsíthatjuk zöldborsóval is, ha ünnepi alkalomra készítjük, akkor kevés kacsamájjal varázsolhatjuk igazán ünnepivé.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~735 kCal / adag

Hozzávalók

    • 80 dkg sertésszűz
    • 10 dkg bacon
    • 2 tk szárított majoranna
    • 1 tk őrölt paprika
    • 1 csapott ek liszt
    • frissen őrölt bors
    • 1 kb burgonya
    • 4 ek Vénusz étolaj

    Elkészítés

    1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben közepes lángon kiolvasztjuk a zsírját.
    2. A sertésszüzet csíkokra vágjuk és a szalonnazsíron megpirítjuk. 
    3. Ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majorannát, paprikát is.
    4. Meghintjük a liszttel, majd apránként felengedjük kb.2 dl vízzel. 
    5. Lefedve puhára pároljuk a húst, majd beforraljuk fedő nélkül.
    6. Közben a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, olajjal átforgatjuk.
    7. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, kiterítjük rajta a burgonyát, majd 200 fokon pirosra sütjük. Csak a végén sózzuk!

    Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

    Elkészítési tipp

    Párolt borsóval gazdagíthatjuk a ragut.

    Tálaláskor gazdagon szórjuk meg petrezselyemmel.

    Sertésszűz helyett készíthetjük sertéslapockából is.

    Vénusz napraforgó-étolaj

    Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

    Ha tetszik a recept, mentsd el

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    479 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    „De jól főz anyukád” Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben közepes lángon kiolvasztjuk a zsírját.
    2. A sertésszüzet csíkokra vágjuk és a szalonnazsíron megpirítjuk. 
    3. Ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majorannát, paprikát is.
    4. Meghintjük a liszttel, majd apránként felengedjük kb.2 dl vízzel. 
    5. Lefedve puhára pároljuk a húst, majd beforraljuk fedő nélkül.
    6. Közben a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, olajjal átforgatjuk.
    7. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, kiterítjük rajta a burgonyát, majd 200 fokon pirosra sütjük. Csak a végén sózzuk!

    Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


    Elkészítési tipp

    Párolt borsóval gazdagíthatjuk a ragut.

    Tálaláskor gazdagon szórjuk meg petrezselyemmel.

    Sertésszűz helyett készíthetjük sertéslapockából is.

    Vénusz tipp

    Használhatunk hozzá Vénusz vajízű étolajat és még teltebb ízű lesz a brassóink.