„Jól indul a nap!” Fahéjas zabkása reszelt almával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Fontos a tápanyagokban gazdag napindítás! Ha koleszterinünkre oda kell figyelnünk, hogy energikusan induljon a nap, a zabkása az egyik legideálisabb reggeli, tízórai! Tej nélkül is készíthető.

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~231 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely
  • 3 dl víz
  • 1 dl tej
  • 2 reszelt alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

  1. A zabpelyhet száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a tejet.
  2. Közben kevergetve besűrítjük.
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük és a zabkásához adjuk.
  4. Fahéjjal fűszerezzük és mazsolát adunk hozzá.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Tej helyett használjunk használhatunk kókusztejet, mandulatejet, így laktózmentes lesz az étel.

Adhatunk hozzá pirított, durvára vágott magvakat is.

Édesíthetjük mézzel, xilittel, steviával is.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

507 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Jól indul a nap!” Fahéjas zabkása reszelt almával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a tejet.
  2. Közben kevergetve besűrítjük.
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük és a zabkásához adjuk.
  4. Fahéjjal fűszerezzük és mazsolát adunk hozzá.

Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Tej helyett használjunk használhatunk kókusztejet, mandulatejet, így laktózmentes lesz az étel.

Adhatunk hozzá pirított, durvára vágott magvakat is.

Édesíthetjük mézzel, xilittel, steviával is.

Vénusz tipp

A zabpelyhet főzés nélkül is elkészíthetjük: 1 éjszakára vízbe/almalébe áztatjuk, másnap 1-2 evőkanál Vénusz Napföllel elkeverjük és mézet csorgatunk rá.