“Csináljuk együtt“ Rakott krumpli hús nélkül

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ez az aszalt paradicsomos rakott krumpli a gyerekek kedvence lesz, pláne, ha segíthetnek elkészíteni! Ha nem fogyna el egyszerre, csak jót fog tenni neki a hűtőben tárolás, és nagyon könnyen újramelegíthető.

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~771 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg krumpli
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 2 tojás
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 1 ek keményítő
  • 5 ek Vénusz Valódi Vajjal
  • 3 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd zöldséggyaluval vagy késsel szeleteljük nagyon vékonyra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Bő sós vízben tegyük fel főni a krumplit, és főzzük elő 8 percig, amíg még nyers, de már elkezdett puhulni. Szűrjük le, csepegtessük le.
  4. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot. Az aszalt paradicsomról papírtörlővel szárítsuk le az olajat és vágjuk apróra.
  5. Kivajazott tepsiben kezdjük el rétegezni a krumpliszeleteket, a maradék margarint, a reszelt sajtot és az aszalt paradicsomot. Óvatosan, a krumplit ne törjük össze.
  6. Nagy keverőedényben verjük fel a tojást, adjuk hozzá a tejszínt, a keményítőt, egy kevés sót, és a tejföl felét, keverjük krémesre.
  7. Öntsük a krumplira a tojásos keveréket, rázzuk kicsit össze a tepsiben, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 35-40 percig.
  8. Melegen, pár kanál tejföllel és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!

Elkészítési tipp

Nem kell külön felolvasztanunk a vajat, ha elég forró még a főzés után a krumpli: ráolvad amikor rétegezzük.

Pihentessük 10 percet a rakott krumplit a tepsiben, mielőtt tálalnánk: szebben tudjuk majd szeletelni, és egészben ki tudjuk venni az adagokat.

Fejezzük be a tepsi rétegezését reszelt sajttal, szuper ropogós kéregként fog a rakott krumpli tetejére sülni.

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes tejszínt és tejfölt, ha érzékeny rá valaki a családban.

Vénusz Valódi Vajjal

A vaj és a margarin tökéletes kombinációja, a vaj zamatával

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

496 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csináljuk együtt“ Rakott krumpli hús nélkül

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd zöldséggyaluval vagy késsel szeleteljük nagyon vékonyra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Bő sós vízben tegyük fel főni a krumplit, és főzzük elő 8 percig, amíg még nyers, de már elkezdett puhulni. Szűrjük le, csepegtessük le.
  4. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot. Az aszalt paradicsomról papírtörlővel szárítsuk le az olajat és vágjuk apróra.
  5. Kivajazott tepsiben kezdjük el rétegezni a krumpliszeleteket, a maradék margarint, a reszelt sajtot és az aszalt paradicsomot. Óvatosan, a krumplit ne törjük össze.
  6. Nagy keverőedényben verjük fel a tojást, adjuk hozzá a tejszínt, a keményítőt, egy kevés sót, és a tejföl felét, keverjük krémesre.
  7. Öntsük a krumplira a tojásos keveréket, rázzuk kicsit össze a tepsiben, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 35-40 percig.
  8. Melegen, pár kanál tejföllel és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!


Elkészítési tipp

Nem kell külön felolvasztanunk a vajat, ha elég forró még a főzés után a krumpli: ráolvad amikor rétegezzük.

Pihentessük 10 percet a rakott krumplit a tepsiben, mielőtt tálalnánk: szebben tudjuk majd szeletelni, és egészben ki tudjuk venni az adagokat.

Fejezzük be a tepsi rétegezését reszelt sajttal, szuper ropogós kéregként fog a rakott krumpli tetejére sülni.

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes tejszínt és tejfölt, ha érzékeny rá valaki a családban.