„Könnyű saláta kellene a vacsora mellé ” Rukkola saláta paradicsommal és mozzarella sajttal

Ha tetszik a recept, mentsd el

Sokan ódzkodnak a rukkolától a csípőssége miatt, pedig nagyon egészséges és harmonikusan működik salátákban. Húsokhoz, szendvicsek mellé is vitamindús vacsora. 

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~309 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 dkg rukkola
  • 15 dkg koktél- vagy datolyaparadicsom
  • 2 cs mini mozzarella
  • 5 ek olívaolaj
  • 3 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a rukkolát leszárítjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk.
  3. A rukkolát a paradicsomokkal összekeverjük, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk.
  4. Mozzarellával megszórjuk a salátát.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!

Elkészítési tipp

A salátára szórhatunk pirított magvakat is.

Mozzarella helyett megszórhatjuk reszelt parmezánnal, pecorinoval is.

Natúr csirkemell mellé is remek köret, de fogyaszthatjuk önállóan is.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

530 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Könnyű saláta kellene a vacsora mellé ” Rukkola saláta paradicsommal és mozzarella sajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a rukkolát leszárítjuk.
  2. A paradicsomokat negyedbe vágjuk.
  3. A rukkolát a paradicsomokkal összekeverjük, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk.
  4. Mozzarellával megszórjuk a salátát.

Jönnek a vendégek? Újítani szeretnél? Vagy épp klasszikus receptet keresel? – Regisztrálj, iratkozz fel hírlevelünkre, és nem maradsz le hetente frissülő témáinkról és az új recept ötletekről!


Elkészítési tipp

A salátára szórhatunk pirított magvakat is.

Mozzarella helyett megszórhatjuk reszelt parmezánnal, pecorinoval is.

Natúr csirkemell mellé is remek köret, de fogyaszthatjuk önállóan is.

Vénusz tipp

Ha szeretjük a mozzarellát, próbáljuk ki Vénusz Napföllel bekeverve is. Kevés só, frissen őrölt bors és pici citromlé kell még hozzá – és máris kész a könnyű vacsora.