„Zöld út az egészséghez” Brokkolikrémleves magvakkal

Ha tetszik a recept, mentsd el

A brokkoli C, K és B vitaminban is gazdag, így nem csak finom, hanem segít formába hozni szervezetünket egy fárasztó nap után.

Elő- és elkészítési idő

5 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~104 kCal / adag

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg brokkoli
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6
  • 1 vöröshagyma
  • 1 l alaplé  vagy víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mandula
  • 1 marék napraforgó mag
  • 1 citrom facsart leve

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. 
  2. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A brokkolirózsákat leszedjük a tönkről, a tönk szárvégét levágjuk, a tönköt felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a brokkolit, felöntjük az alaplével/vízzel és puhára főzzük. Ne főzzük túl, mert színét veszti.
  5. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
  6. A mandulát és a napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk és a levessel tálaljuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!

Elkészítési tipp

Brokkoli helyett készíthetjük azonos módon karfiolból is.

Turmixolhatunk bele egy csokor petrezselymet is, így még élénkebb színe lesz a levesünknek.

Vénusz Omega 3&6

Omega 3&6 a normál koleszterinszint fenntartásához*

*A kedvező hatás eléréséhez szükséges, valamint a termékben, illetve annak normál adagjában megtalálható fogyasztási mennyiségekről tájékozódjon az életmod.venusz.hu oldaloln. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként!

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

466 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Zöld út az egészséghez” Brokkolikrémleves magvakkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. 
  2. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A brokkolirózsákat leszedjük a tönkről, a tönk szárvégét levágjuk, a tönköt felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a brokkolit, felöntjük az alaplével/vízzel és puhára főzzük. Ne főzzük túl, mert színét veszti.
  5. A levest összeturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
  6. A mandulát és a napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk és a levessel tálaljuk.

Ezt a receptet el is mentheted, így bármikor könnyen megtalálod majd! Regisztrálj és gyűjtsd a kedvenceidet!


Elkészítési tipp

Brokkoli helyett készíthetjük azonos módon karfiolból is.

Turmixolhatunk bele egy csokor petrezselymet is, így még élénkebb színe lesz a levesünknek.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 használata azért is előnyös, mert segít a normál vérkoleszterinszint fenntartásában, omega 3&6 tartalmának köszönhetően.