„Az egészséges is lehet finom!” Sült kápiapaprika juhtúrókrémmel

Ha tetszik a recept, mentsd el

A sült paprikakrém nem csak egészséges, hanem szuperfinom és variálható. Kanalazhatjuk magában, kenhetjük kenyérre, ehetjük angolzellerrel.

Elő- és elkészítési idő

5 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~174 kCal / adag

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6 kápiapaprika (vagy 4 kaliforniai paprika)
  • 2 marék dió
  • 2 ek Vénusz Cardio
  • 5 dkg juhtúró
  • bors

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk és 200 fokra °C-ra előmelegített sütőben szinte feketére sütjük.
  2. Egy kerámiatálba tesszük a paprikát és lefóliázzuk, hogy a keletkező párában a paprika héja fellazuljon.
  3. Ha kihűlt, leszedjük a héját és kiszedjük a csumáját, magjait.
  4. A paprikahúst az olvasztott margarinnal és az enyhén pirított dióval összeturmixoljuk.
  5. Hozzákeverjük a juhtúrót, borsozzuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!

Elkészítési tipp

A juhtúró helyett használhatunk fetát is.

Tálaláskor szórhatunk rá koriandert, petrezselymet vagy snidlinget is.

Vénusz Cardio margarin

A koleszterinszint csökkentéséhez

A növényi szterineknek köszönhetően, rendszeres, változatos étrend részeként történő fogyasztással már három hét* alatt csökkentheti a koleszterinszintet. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos, kiegyensúlyozott, étrend részeként! * A kedvező hatás napi 1,5-3 g növényi szterol, azaz 3-4 adag (30-40 g) Vénusz Cardio margarin fogyasztásával érhető el.

Ha tetszik a recept, mentsd el

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

532 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Az egészséges is lehet finom!” Sült kápiapaprika juhtúrókrémmel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk és 200 fokra °C-ra előmelegített sütőben szinte feketére sütjük.
  2. Egy kerámiatálba tesszük a paprikát és lefóliázzuk, hogy a keletkező párában a paprika héja fellazuljon.
  3. Ha kihűlt, leszedjük a héját és kiszedjük a csumáját, magjait.
  4. A paprikahúst az olvasztott margarinnal és az enyhén pirított dióval összeturmixoljuk.
  5. Hozzákeverjük a juhtúrót, borsozzuk.

Szívesen főzöl és mindig jól jön egy jó recept? Regisztrálj a hírlevelünkre és hetente új témával és receptekkel lepünk meg!


Elkészítési tipp

A juhtúró helyett használhatunk fetát is.

Tálaláskor szórhatunk rá koriandert, petrezselymet vagy snidlinget is.

Vénusz tipp

A Vénusz Cardioval készített paprikakrém nem csak a koleszterinszintünkre, hanem vidám, piros színe miatt a kedvünkre is jó hatással van!