“Nem hús, de hatásos!” Harcsapaprikás csuszával

A férfiak kedvencei a szaftos ételek. Ez egy kicsit pepecselósebb verziója a harcsapaprikásnak, de garantáltan sikerünk lesz vele.
Elő- és elkészítési idő

20 + 50 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1661 kCal / adag

Allergének

Glutén

Hal

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg nyúzott harcsafilé
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 fej közepes hagyma
  • 3 ek fűszerpaprika
  • 2 nagyobb kápia paprika
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 5 dl víz
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg túró
  • bors
  • 500 g csuszatészta
  • 4 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A kápia paprikákat mossuk meg, helyezzük tepsire, majd dobjuk be a sütőbe. Süssük 10-15 percig, amíg megfeketedik a héja, félúton forgassuk át őket.
  3. Vágjuk 3-4 centis kockára a harcsafilét. A hagymát aprítsuk minél kisebbre.
  4. Szeljük egészen apró kockákra a kolozsvári szalonnát, tegyük egy közepes edénybe és kezdjük el alacsony lángon pirítani. Ha nem olvadna ki elég zsiradék, nyugodtan öntsünk rá pár kanál olajat. Ha ropogósra sült a szalonna, lapátkanállal szedjük ki az edényből.
  5. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a hagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, majd mielőtt még a paprika megkeseredne, öntsük fel a vízzel. Keverjük bele a sűrített paradicsomot is!
  6. A készre sült kápiákat hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat és a magokat, majd ha lehúztuk a héját, tegyük a paprika húsát is a pörköltalapba. Forraljuk együtt pár percig, sózzuk, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre az alapot.
    Keverjük csomómentesre a lisztet a tejföllel, adjuk hozzá a pörköltalaphoz, és alacsony lángon főzzük tovább, amíg elkészül a hal és a csuszatészta.
  7. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, és főzzük készre a csuszatésztát. Ha kész van, szűrjük le, csepegtessük le.
  8. Hevítsünk olajat széles teflonserpenyőben és néha átkeverve vagy rázogatva pirítsuk aranyszínűre a felkockázott harcsafilét. Vigyázzunk, hogy ne essenek szét a haldarabok! A kész harcsát keverjük a pörköltalaphoz.
  9. A harcsához használt serpenyőt tegyük vissza a tűzre, és nagy lángon forgassuk át benne a lecsepegtetett csuszatésztát, amíg egy kis színt kap.
  10. Tálaljunk: szedjünk egy adag tésztát a tányérra, hintsük meg szalonnapörccel, villával tört túróval, és szedjünk rá bőségesen a harcsapaprikásból.


Elkészítési tipp

A bacon helyett használhatunk szalonnát is

Helyettesíthetjük angolnafilével is a harcsát, ha esetleg találunk a piacon.

Hőálló üvegedényben, lefedve, pár perc alatt ropogósra süthetjük a kolozsvári szalonnát mikrohullámú sütőben.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem hús, de hatásos!” Harcsapaprikás csuszával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A kápia paprikákat mossuk meg, helyezzük tepsire, majd dobjuk be a sütőbe. Süssük 10-15 percig, amíg megfeketedik a héja, félúton forgassuk át őket.
  3. Vágjuk 3-4 centis kockára a harcsafilét. A hagymát aprítsuk minél kisebbre.
  4. Szeljük egészen apró kockákra a kolozsvári szalonnát, tegyük egy közepes edénybe és kezdjük el alacsony lángon pirítani. Ha nem olvadna ki elég zsiradék, nyugodtan öntsünk rá pár kanál olajat. Ha ropogósra sült a szalonna, lapátkanállal szedjük ki az edényből.
  5. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a hagymát, szórjuk meg a pirospaprikával, majd mielőtt még a paprika megkeseredne, öntsük fel a vízzel. Keverjük bele a sűrített paradicsomot is!
  6. A készre sült kápiákat hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat és a magokat, majd ha lehúztuk a héját, tegyük a paprika húsát is a pörköltalapba. Forraljuk együtt pár percig, sózzuk, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre az alapot.
    Keverjük csomómentesre a lisztet a tejföllel, adjuk hozzá a pörköltalaphoz, és alacsony lángon főzzük tovább, amíg elkészül a hal és a csuszatészta.
  7. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, és főzzük készre a csuszatésztát. Ha kész van, szűrjük le, csepegtessük le.
  8. Hevítsünk olajat széles teflonserpenyőben és néha átkeverve vagy rázogatva pirítsuk aranyszínűre a felkockázott harcsafilét. Vigyázzunk, hogy ne essenek szét a haldarabok! A kész harcsát keverjük a pörköltalaphoz.
  9. A harcsához használt serpenyőt tegyük vissza a tűzre, és nagy lángon forgassuk át benne a lecsepegtetett csuszatésztát, amíg egy kis színt kap.
  10. Tálaljunk: szedjünk egy adag tésztát a tányérra, hintsük meg szalonnapörccel, villával tört túróval, és szedjünk rá bőségesen a harcsapaprikásból.



Elkészítési tipp

A bacon helyett használhatunk szalonnát is

Helyettesíthetjük angolnafilével is a harcsát, ha esetleg találunk a piacon.

Hőálló üvegedényben, lefedve, pár perc alatt ropogósra süthetjük a kolozsvári szalonnát mikrohullámú sütőben.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolaj sütéshez és főzéshez egyaránt ajánlott.