A lassan 70 éves múltra visszatekintő Vénusz étolajok nem véletlenül a magyar konyhák főszereplői: segítenek, hogy ropogós köntösben tálalhasd az ezredjére is ugyanolyan odaadással sütött rántott húst, vagy életed első, gondos odafigyeléssel elkészített tükörtojását.
Nálunk, a Vénusznál minden első préselés ugyanolyan fontos, mint számodra az elkészített étel: a legfontosabb.

Ismerd meg termékeinket, amelyeket sütéshez, főzéshez, grillezéshez és salátaöntetekhez, pácokhoz, mártásokhoz is ajánlunk. Válassz kedvedre olajat a család régi és új kedvenc fogásaihoz!

Otthoni felhasználás

Vénusz Fokhagymás olaj 250ml

Új termék

Finomított napraforgó-étolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Bővebben

Vénusz Paprikás olaj 250ml

Új termék

Finomított napraforgó-étolaj enyhén csípős csilipaprikás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Bővebben

Vénusz Zöldfűszeres olaj 250ml

Új termék

Finomított napraforgó-étolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Bővebben

Vénusz 100% napraforgó-étolajok 1L, 2L, 3L, 5L és 10L

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Bővebben

Vénusz Omega étolaj 1L

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. 

A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*.

Bővebben

Vénusz D-vitamin étolaj 1L

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk. 

Az így készült étolajhoz – természetesen gazdag D-vitamin tartalmán felül – további D-vitamint adunk, így biztosítjuk a Vénusz D-vitamin kiemelkedő D-vitamintartalmát, amelynek köszönhetően hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a foszfor normál felszívódásához, a vér normál kalciumszintjének, továbbá az egészséges csontozat fenntartásához.  A D-vitamin ezen felül szerepet játszik a sejtosztódásban és hozzájárul az egészséges izomfunkció, valamint a normál fogazat fenntartásához is.

Bővebben

Vénusz Sütőolaj 1L, 2L

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik. 

A termék nagy olajsavtartalmú napraforgóétolaj-tartalmának köszönhetően a vele készült sültkrumpli és rántott hús ropogós lesz.

A Vénusz Sütőolajhoz felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrűnk.

Bővebben

Vénusz Gasztro étolaj 10L

A gasztronómiai felhasználók igényeinek megfelelve elérhetővé tettük étolajainkat nagyobb, a szektor kívánalmait figyelembe vevő kiszerelésben. Így a megszokott Vénusz minőség már praktikus, 10L-es kiszerelésben is kapható!

Bővebben

Vénusz Mester étolaj 10L

A Vénusz Mester hozzáadott habzásgátló tartalmával járul hozzá ahhoz, hogy a végeredmény csakis a szakács tehetségén múljon. Ha a Vénusz Mesterrel süt, az olaj a panírozott ételek sütése közben kevésbé habzik – így egyszerűbb lesz a sütés, és még étvágygerjesztőbb az étel.

Bővebben

A Vénusz étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból kinyert első préselésű napraforgóolajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk. A Vénusz 100% napraforgó-étolajhoz használt első préselésű olaj előállításának lépéseit az alábbi folyamatábra segítségével mutatjuk be.

Betakarítás és magelőkészítés

A beszállított, gondosan válogatott napraforgómagot megtisztítjuk az idegen növényi anyagoktól, majd előkészítjük a préseléshez; elválasztjuk a magbelet a héjtól, aprítjuk és előmelegítjük.

Préselés

A Vénusz étolajok előállításához – az általános ipari gyakorlattal ellentétben – a napraforgómagból egyetlen préseléssel nyerjük ki az olajat, ezt nevezzük első préselésű napraforgóolajnak. Ezt az első préselésű olajat a továbbiakban egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk.

Finomítás Szűrés

A szűrés során az első préselésű olajat megtisztítjuk a maghéjtól és egyéb növényi maradéktól.

Centrifugálás

Az olajban képződő üledéket centrifugálással távolítjuk el, kíméletes, a főzéshez is használt anyagok segítségével.

Derítés

A derítés alkalmával természetes ásványokból készült derítőföldrétegen szűrjük át az olajat, a halvány aranysárga szín eléréséhez.

Viasztalanítás

Akár csak az alma héját, úgy a napraforgómagokat is természetes viasz védi, amely a préselés során az olajba kerül. A viasztól viszont az olaj alacsony tárolási hőmérsékleten zavarossá válhat. Ezért az óvatosan lehűtött olajból a viaszt egy természetes szűrőanyag használatával eltávolítjuk, így az olaj a téli hónapokban sem lesz zavaros.

Első préselésből, természetesebben finomítva
Préselés

A Vénusz étolajok előállításához – az általános ipari gyakorlattal ellentétben – a napraforgómagból egyetlen préseléssel nyerjük ki az olajat, ezt nevezzük első préselésű napraforgóolajnak. Ezt az első préselésű olajat a továbbiakban egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk.

Finomítás Szagtalanítás

Ebben a lépésben a konyhában nemkívánatos íz- és szaganyagokat egyszerűen kigőzöljük az olajból. Ennek eredményeként nyerjük az átlátszó, üledéktől mentes, semleges ízű és illatú, sütésre alkalmas, hosszan eltartható finomított étolajat.

Palackozás

A finomított étolajat legvégül palackba töltjük. A Vénusz első préselésű napraforgó-étolajat tartalmazó 1L, 2L és 5L kiszerelésű termékei 50%-ban újrahasznosított műanyagpalackban és fenntartható erdőművelésből származó, FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírcímkével kerülnek a boltok polcaira. A Vénusz termékek újrahasznosított csomagolásáról bővebben itt olvashatsz.

Mit érdemes tudni a növényi olajokról?