A Vénusz több mint 70 éves szakértelme ott van minden aranyló cseppben. Étolajainkkal,
folyamatos újításainkkal és széles választékunkkal mindig melletted vagyunk, amikor
valami igazán finomat szeretnél alkotni a konyhában.
A Vénusz étolajaink elnyerték a Hazai Termék védjegyet, amely azt jelenti, hogy az itt
látható étolajaink legalább 50%-ban magyar alapanyagból készülnek, és a feldolgozás
minden lépése Magyarországon történik.
Akár főzöl, akár pirítasz vagy épp bő olajban sütsz, ránk számíthatsz és még a tudatos
életmódban is támogatunk 50%-ban újrahasznosított műanyagból készült palackjainkkal.
Fedezd fel különböző étolajainkat, keresd őket a boltok polcain!
A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.
BővebbenA Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.
A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*.
BővebbenA Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.
Az így készült étolajhoz – természetesen gazdag E-vitamin tartalmán felül – még D-vitamint is adunk, így biztosítjuk a Vénusz D-vitamin kiemelkedő D-vitamintartalmát, amelynek köszönhetően hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a foszfor normál felszívódásához, a vér normál kalciumszintjének, továbbá az egészséges csontozat fenntartásához. A D-vitamin ezen felül szerepet játszik a sejtosztódásban és hozzájárul az egészséges izomfunkció, valamint a normál fogazat fenntartásához is.
BővebbenA Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.
A termék nagy olajsavtartalmú napraforgóétolaj-tartalmának köszönhetően a vele készült sültkrumpli és rántott hús ropogós lesz.
A Vénusz Sütőolajhoz felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrűnk.
BővebbenA Vénusz étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból kinyert első préselésű napraforgóolajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk. A Vénusz 100% napraforgó-étolajhoz használt első préselésű olaj előállításának lépéseit az alábbi folyamatábra segítségével mutatjuk be.
A beszállított, gondosan válogatott napraforgómagot megtisztítjuk az idegen növényi anyagoktól, majd előkészítjük a préseléshez; elválasztjuk a magbelet a héjtól, aprítjuk és előmelegítjük.
A Vénusz étolajok előállításához – az általános ipari gyakorlattal ellentétben – a napraforgómagból egyetlen préseléssel nyerjük ki az olajat, ezt nevezzük első préselésű napraforgóolajnak. Ezt az első préselésű olajat a továbbiakban egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk.
A szűrés során az első préselésű olajat megtisztítjuk a maghéjtól és egyéb növényi maradéktól.
Az olajban képződő üledéket centrifugálással távolítjuk el, kíméletes, a főzéshez is használt anyagok segítségével.
A derítés alkalmával természetes ásványokból készült derítőföldrétegen szűrjük át az olajat, a halvány aranysárga szín eléréséhez.
Akár csak az alma héját, úgy a napraforgómagokat is természetes viasz védi, amely a préselés során az olajba kerül. A viasztól viszont az olaj alacsony tárolási hőmérsékleten zavarossá válhat. Ezért az óvatosan lehűtött olajból a viaszt egy természetes szűrőanyag használatával eltávolítjuk, így az olaj a téli hónapokban sem lesz zavaros.
A Vénusz étolajok előállításához – az általános ipari gyakorlattal ellentétben – a napraforgómagból egyetlen préseléssel nyerjük ki az olajat, ezt nevezzük első préselésű napraforgóolajnak. Ezt az első préselésű olajat a továbbiakban egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk.
Ebben a lépésben a konyhában nemkívánatos íz- és szaganyagokat egyszerűen kigőzöljük az olajból. Ennek eredményeként nyerjük az átlátszó, üledéktől mentes, semleges ízű és illatú, sütésre alkalmas, hosszan eltartható finomított étolajat.
A finomított étolajat legvégül palackba töltjük. A Vénusz első préselésű napraforgó-étolajat tartalmazó 1L, 2L és 5L kiszerelésű termékei 50%-ban újrahasznosított műanyagpalackban és fenntartható erdőművelésből származó, FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírcímkével kerülnek a boltok polcaira. A Vénusz termékek újrahasznosított csomagolásáról bővebben itt olvashatsz.
Sikeres regisztráció