“Teli a pocak“ Sztrapacska

A sztrapacska gyorsan megvan, hiszen nem kell sokat bíbelődni a tésztával, hamar meg is fő, és szalonnán átpirítva a rámorzsolt juhtúróval elképesztően finom. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~947 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, mossuk át alaposan és a fokhagymával együtt reszeljük apróra. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, sózzuk és keverjünk belőle nyúlós galuskatésztát.
  2. Nokedliszaggatóval vagy két kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát bőséges mennyiségű, forrásban lévő, sós, olajos vízbe. Miután feljöttek a galuskák a víz felszínére, hagyjuk főni további 3-4 percig, majd szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Széles teflonserpenyőben pirítsuk meg alaposan az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett galuskát és a széttördelt juhtúrót, majd néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg a galuska kis színt nem kap.
  4. Tálaljuk forrón, tejföllel és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Ha nem akarunk szalonnát használni, sonkát is piríthatunk hozzá.

Készítsünk hozzá kevert salit, hogy a gyerekek zöldséget is egyenek.

Az étolaj segít, hogy főzéskor a galuskák ne tapadjanak össze.

Ételallergia tipp

Készíthetünk gluténmentes verziót, a gluténmentes liszt keveréket használva.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Teli a pocak“ Sztrapacska

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, mossuk át alaposan és a fokhagymával együtt reszeljük apróra. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, sózzuk és keverjünk belőle nyúlós galuskatésztát.
  2. Nokedliszaggatóval vagy két kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát bőséges mennyiségű, forrásban lévő, sós, olajos vízbe. Miután feljöttek a galuskák a víz felszínére, hagyjuk főni további 3-4 percig, majd szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Széles teflonserpenyőben pirítsuk meg alaposan az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett galuskát és a széttördelt juhtúrót, majd néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg a galuska kis színt nem kap.
  4. Tálaljuk forrón, tejföllel és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Ha nem akarunk szalonnát használni, sonkát is piríthatunk hozzá.

Készítsünk hozzá kevert salit, hogy a gyerekek zöldséget is egyenek.

Az étolaj segít, hogy főzéskor a galuskák ne tapadjanak össze.

Ételallergia tipp

Készíthetünk gluténmentes verziót, a gluténmentes liszt keveréket használva.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt a tálaláshoz!