890 db recept találat. Elértél a lista aljára.
A dahl a különböző hüvelyesekből készült, pürés, levesszerű ételek
összefoglaló neve tőlünk keletre. Azaz igazából egy főzelék, keleties
ízvilággal. Érdemes kipróbálni, mikor már unjuk a megszokott ízeket, mert a
konyhában illatozó fűszerek pillanatok alatt a mesés Indiába repítenek minket.
5 + 35 perc
közepes
4 főre
~649 kCal/adag
Ha szeretjük az erősebb ételeket, használjunk bátran akár a főzés elején, akár a tálaláskor friss kimagozott és kierezett chilipaprikát.
Igazán markáns fűszeres lesz, ha a főzés elején hagyjuk odakapni a fűszereket és a cukrot: persze ne égessük oda, de egy kis karamellizálás jót fog tenni. Ha letapadna, egyszerűen fel tudjuk kaparni, amikor felöntöttük a vízzel.
Készíthetjük úgy is, hogy miután kész, a felét leturmixoljuk, majd visszatesszük a többihez. Így még krémesebb lesz a dahl.
TOVÁBBI RECEPTEK |
890 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció