Kelkáposzta máshogy: Frankfurti főzelék

A frankfurti levest mindenki szereti: akármikor esszük, feltölt és felmelegít. Készítsünk belőle bátran főzeléket is, ha kicsit megbolygatnánk a hagyományt!

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~758 kCal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta
  • 20 dkg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 3 fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk köménymag
  • 2 tk majoranna
  • 4 babérlevél
  • 3 pár frankfurti virsli
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 3 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk át a kelkáposztát: a levelei közül is öblítsük ki a földet. Ha már tiszta, távolítsuk el a külső leveleket, a többit pedig vágjuk keskeny csíkokra.  A krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
  2. Az olaj felén pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt köményt, a krumplit, majd öntsük fel körülbelül egy liter forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és főzzük, amíg megpuhul a krumpli.
  3. Ha megfőtt a krumpli, lapátkanállal szedjük ki a főzőléből és villával törjük össze teljesen.
  4. Tegyük hozzá a főzőléhez a felcsíkozott kelkáposztát, a babérlevelet és a majorannát, majd főzzük puhára az egészet. Amikor a káposzta elveszti a tartását és majdnem kész, adjuk hozzá a törtkrumplit, keverjük bele alaposan, majd sűrítsük addig, amíg főzelékállagú nem lesz.
  5. Közben hevítsünk olajat egy teflonserpenyőben, majd alaposan pirítsuk meg benne a karikákra vágott frankfurti virslit.
  6. Ha kész a főzelék, tálaljuk a virslikarikákkal, tejföllel és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Ha több textúrát szeretnénk adni az ételnek, a főtt krumplinak csak a felét törjük össze, a másik felét pedig keverjük hozzá a végén, mielőtt készre forralnánk.

Ha még frissebb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy fél citromnak a levét.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kelkáposzta máshogy: Frankfurti főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk át a kelkáposztát: a levelei közül is öblítsük ki a földet. Ha már tiszta, távolítsuk el a külső leveleket, a többit pedig vágjuk keskeny csíkokra.  A krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
  2. Az olaj felén pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt köményt, a krumplit, majd öntsük fel körülbelül egy liter forró vízzel. Sózzuk, fedjük le, és főzzük, amíg megpuhul a krumpli.
  3. Ha megfőtt a krumpli, lapátkanállal szedjük ki a főzőléből és villával törjük össze teljesen.
  4. Tegyük hozzá a főzőléhez a felcsíkozott kelkáposztát, a babérlevelet és a majorannát, majd főzzük puhára az egészet. Amikor a káposzta elveszti a tartását és majdnem kész, adjuk hozzá a törtkrumplit, keverjük bele alaposan, majd sűrítsük addig, amíg főzelékállagú nem lesz.
  5. Közben hevítsünk olajat egy teflonserpenyőben, majd alaposan pirítsuk meg benne a karikákra vágott frankfurti virslit.
  6. Ha kész a főzelék, tálaljuk a virslikarikákkal, tejföllel és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Ha több textúrát szeretnénk adni az ételnek, a főtt krumplinak csak a felét törjük össze, a másik felét pedig keverjük hozzá a végén, mielőtt készre forralnánk.

Ha még frissebb ízvilágot szeretnénk, facsarjuk bele a főzés végén egy fél citromnak a levét.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt, hogy még finomabb és krémesebb legyen a főzelék.