“Mi az a Pak Choi?” főzelék

Phak choi vagy más néven kínai bordáskel az utóbbi időkben már megfordul a nagyobb áruházak zöldségkínálatában. Érdemes kipróbálni egyfelől magas C és K vitamin tartalma miatt, másfelől mert izgalmasabb íze van, mint az itthon ismertebb káposztaféléknek.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~423 kCal / adag

Allergének

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg pak choi
  • 20 dkg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 2 dl tejszín
  • 1 fél citrom leve
  • 3 ek szezámmag
  • 30 g friss koriander
  • 6 ek Vénusz étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Mossuk át alaposan a pak choi-t, csöpögtessük le, szedjük leveleire, majd 8-12 nagyobb levél kivételével vágjuk fel keskeny csíkokra. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk apró kockákra.
  2. Vastag falú edényben hevítsünk olajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mikor elkezd pirulni, adjuk hozzá az őrölt koriandert, a felkockázott krumplit és a csíkokra vágott pak choi-t.
  3. Pirítsuk át alaposan, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, fedő alatt főzzük 20-25 percig, amíg megpuhul a krumpli és a pak choi is.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel turmixoljuk egészen krémesre, közben adagoljuk hozzá a tejszínt. Facsarjuk bele a fél citrom levét, szórjuk meg szezámmaggal, majd forraljuk újra a főzeléket.
  5. Teflonserpenyőben hevítsünk olajat, nagy lángon fonnyasszuk meg hirtelen a maradék pak choi leveleket: akkor jó, ha már kap egy kis színt, de van még tartása. Sózzuk, őröljünk rá borsot.
  6. Szedjük mélytányérba a forró főzeléket, helyezzünk rá 2-3 pirult pak choi levelet, majd szórjuk meg szezámmaggal, és friss korianderrel.


Elkészítési tipp

Ha világos szezámmagot használunk, nyugodtan hozzáadhatjuk a főzelékhez akkor, amikor a zöldségeket.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejszínnel, de akár a nagyobb boltokban már mindenhol kapható kókusztejjel is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mi az a Pak Choi?” főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át alaposan a pak choi-t, csöpögtessük le, szedjük leveleire, majd 8-12 nagyobb levél kivételével vágjuk fel keskeny csíkokra. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk apró kockákra.
  2. Vastag falú edényben hevítsünk olajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mikor elkezd pirulni, adjuk hozzá az őrölt koriandert, a felkockázott krumplit és a csíkokra vágott pak choi-t.
  3. Pirítsuk át alaposan, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, fedő alatt főzzük 20-25 percig, amíg megpuhul a krumpli és a pak choi is.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel turmixoljuk egészen krémesre, közben adagoljuk hozzá a tejszínt. Facsarjuk bele a fél citrom levét, szórjuk meg szezámmaggal, majd forraljuk újra a főzeléket.
  5. Teflonserpenyőben hevítsünk olajat, nagy lángon fonnyasszuk meg hirtelen a maradék pak choi leveleket: akkor jó, ha már kap egy kis színt, de van még tartása. Sózzuk, őröljünk rá borsot.
  6. Szedjük mélytányérba a forró főzeléket, helyezzünk rá 2-3 pirult pak choi levelet, majd szórjuk meg szezámmaggal, és friss korianderrel.



Elkészítési tipp

Ha világos szezámmagot használunk, nyugodtan hozzáadhatjuk a főzelékhez akkor, amikor a zöldségeket.

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek elkészíthetik laktózmentes tejszínnel, de akár a nagyobb boltokban már mindenhol kapható kókusztejjel is.

Vénusz tipp

Pirítsuk étolaj helyett Vajízű étolajon a pak choi-t, így még teltebb lesz az íze.