Könnyen csomagolható - Sütőben sült burgonya tzatzikivel

A piknikkosárba sokféle finomság belefér, a lényeg, hogy ezek könnyen csomagolhatóak legyenek. Ez a sült krumpli tökéletes erre és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Elő- és elkészítési idő

5 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~260 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tzatziki:

  • 2 kígyóuborka
  • 2 tk só
  • 5 dl görög vagy török joghurt (natúr joghurt is remek, ha alaposan kicsöpögtetjük)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 csokor kapor
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, nyolcadba vágjuk.
  2. Az olajjal összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen szétterítjük a burgonya cikkelyeket, majd 200 fokon pirosra sütjük.
  4. Csak a kisült burgonyákat sózzuk!
  5. A tzatzikihez az uborkákat megmossuk, lereszeljük kis lyukú reszelőn. Megsózzuk és jól kinyomkodjuk.
  6. Összekeverjük a joghurttal, a zúzott fokhagymával, a citrom facsart levével és az apróra vágott kaporral. 


Elkészítési tipp

Készíthetjük szezon szerint újburgonyával, ez esetben a burgonyát nem kell meghámozni!

Kapor helyett készíthetjük bazsalikommal vagy mentával is.

Uborka helyett készíthetjük retekből is a tzatzikit.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Könnyen csomagolható - Sütőben sült burgonya tzatzikivel

Hozzávalók

Tzatziki:

Elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, nyolcadba vágjuk.
  2. Az olajjal összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen szétterítjük a burgonya cikkelyeket, majd 200 fokon pirosra sütjük.
  4. Csak a kisült burgonyákat sózzuk!
  5. A tzatzikihez az uborkákat megmossuk, lereszeljük kis lyukú reszelőn. Megsózzuk és jól kinyomkodjuk.
  6. Összekeverjük a joghurttal, a zúzott fokhagymával, a citrom facsart levével és az apróra vágott kaporral. 



Elkészítési tipp

Készíthetjük szezon szerint újburgonyával, ez esetben a burgonyát nem kell meghámozni!

Kapor helyett készíthetjük bazsalikommal vagy mentával is.

Uborka helyett készíthetjük retekből is a tzatzikit.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz D-vitamint és még vitamindúsabb lesz a tzatzikink!