„A piknik akkor jó, ha maszatos” Paradicsom kecskesajttal, rizzsel töltve

Szabadban enni azért is jó, mert nem baj, ha kicsit maszatosabb ételeket viszünk. A fűszeres töltött paradicsomokba bátran beleharaphatunk a fű fölé hajolva, és élvezhetjük ezt belül rizzsel töltött, kívül a paradicsomtól szaftos ételt.

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~190 kCal / adag

Hozzávalók

  • 10 dkg rizs
  • 8 paradicsom
  • 1 kisebb salátacukkini
  • 8 dkg feta
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél citrom leve

Elkészítés

  1. A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, magjait kiszedjük és a kifőtt rizshez keverjük.
  3. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a rizshez keverjük.
  4. A fetát is a rizshez morzsoljuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Citromlével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsomokat betöltjük.


Elkészítési tipp

A paradicsomokat meg is süthetjük, 180 fokon.

Paprikát vagy cukkinit is tölthetünk hasonló töltelékkel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A piknik akkor jó, ha maszatos” Paradicsom kecskesajttal, rizzsel töltve

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, magjait kiszedjük és a kifőtt rizshez keverjük.
  3. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a rizshez keverjük.
  4. A fetát is a rizshez morzsoljuk, az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Citromlével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsomokat betöltjük.



Elkészítési tipp

A paradicsomokat meg is süthetjük, 180 fokon.

Paprikát vagy cukkinit is tölthetünk hasonló töltelékkel.

Vénusz tipp

Jobb íze lesz a paradicsomoknak, ha sütés előtt kevés Vénusz étolajjal meglocsoljuk őket, mert az olajtól finomabbra sülnek és nem is égnek meg könnyen!