„Nem kell a pizzáról a pikniken sem lemondani! ” Gluténmentes pizzakenyér

Akik gluténérzékenyek általában hátrányban érzik magukat, mivel bizonyos ételeket nem ehetnek a diéta miatt. Ez a pizza azonban igazi kárpótlás lehet nekik. Piknikre is jól csomagolható, ha sütőpapírral választjuk el a dobozon belül a pizzarétegeket.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~366 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg gluténmentes kenyérlisztkeverék
  • 1 evőkanál só
  • csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított oregánó

Feltét:

  • 5 dl tejföl
  • 2 lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 15 dkg szalámi
  • 30 dkg sajt

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a szárított oregánót és az élesztőt.
  2. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, majd kézi mixerrel fényesre dagasztjuk a tésztát. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
  3. Langyos helyre tesszük, tiszta konyharuhával letakarva kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  4. Kelesztés után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk lilahagymával, zöldhagymával, szalámival és megszórjuk sajttal.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési tipp

A feltét lehet paradicsom alapú is, ez esetben paradicsompürével kenjük meg a tésztát.

Szalámi helyett használhatunk sonkát is, ezt azonban csak sütés végén hajtogassuk rá.

Bazsalikommal is megszórhatjuk, ezt is csak a sütés végén, ha langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá, különben megbarnul.

Csomagolhatjuk fóliába, műanyag dobozba vagy sütőpapírba is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem kell a pizzáról a pikniken sem lemondani! ” Gluténmentes pizzakenyér

Hozzávalók

Feltét:

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a szárított oregánót és az élesztőt.
  2. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, majd kézi mixerrel fényesre dagasztjuk a tésztát. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
  3. Langyos helyre tesszük, tiszta konyharuhával letakarva kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  4. Kelesztés után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk lilahagymával, zöldhagymával, szalámival és megszórjuk sajttal.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.



Elkészítési tipp

A feltét lehet paradicsom alapú is, ez esetben paradicsompürével kenjük meg a tésztát.

Szalámi helyett használhatunk sonkát is, ezt azonban csak sütés végén hajtogassuk rá.

Bazsalikommal is megszórhatjuk, ezt is csak a sütés végén, ha langyosra hűlt, akkor adjuk hozzá, különben megbarnul.

Csomagolhatjuk fóliába, műanyag dobozba vagy sütőpapírba is.

Vénusz tipp

Ha nincs otthon olívaolaj, nyugodtan helyettesíthetjük Vénusz étolajjal.