„Mindent bele” Cukkinis lepény

A lepények, lehetnek zöldségesek vagy édesek, de mindenképpen a pikniken a helyük! A sajt, a paradicsom, cukkini szuper lepénnyé sül össze, amely jól csomagolható, így a piknikkosár kötelező darabja.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~432 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg cukkini
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg bacon
  • 2 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 6 ek. rizsliszt vagy gluténmentes liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt vegyes bors
  • bazsalikom
  • kevés rozmaring és majoranna
  • 2 mozzarella
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 4 ek gluténmentes zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A cukkinit és a tisztított krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, közepes lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt, majd a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk a reszelt fokhagymával. 
  3. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és krumplit, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük.  10 percig pároljuk. 
  4. Felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a reszelt trappistát, majd a felvert tojásokat, a legvégén a liszttel egynemű masszává állítjuk össze.
  5. Margarinnal/olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk és a tetejére tesszük a mozzarella szeleteket, valamint a reszelt parmezánnal megszórjuk.
  6. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk paradicsomszeletekkel is.

A sajtok helyett használjunk növényi sajtokat, ill. növényi tejszínt.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mindent bele” Cukkinis lepény

Hozzávalók


Elkészítés

  1. A cukkinit és a tisztított krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, közepes lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt, majd a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk a reszelt fokhagymával. 
  3. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és krumplit, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük.  10 percig pároljuk. 
  4. Felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a reszelt trappistát, majd a felvert tojásokat, a legvégén a liszttel egynemű masszává állítjuk össze.
  5. Margarinnal/olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk és a tetejére tesszük a mozzarella szeleteket, valamint a reszelt parmezánnal megszórjuk.
  6. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.



Elkészítési tipp

Dúsíthatjuk paradicsomszeletekkel is.

A sajtok helyett használjunk növényi sajtokat, ill. növényi tejszínt.

Vénusz tipp

A kész lepény tálaljuk Vénusz Napföllel!