“Várjuk ezzel a nyuszit!“ Répatorta

A répatorta igazi húsvéti recept, ami a benne lévő fahéjtól gondoskodik az ünnepi hangulatról, a gyerekek pedig imádják.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 torta

Kalória

~4550 kCal / torta

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg répa
  • 25 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 25 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl Vénusz D-vitamin étolaj
  • 10 dkg étcsoki
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Kapcsos tortaformához vágjunk az aljával megegyező méretű korongot sütőpapírból, helyezzük bele.
  3. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd reszeljük minél apróbbra.
  4. Széles keverőedényben botmixerrel elegyítsük az olajat a tojásokkal és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat és a sütőport, keverjük egyenletesre. Tegyük hozzá a lereszelt citromhéjat, a répát, és az apró darabokra tört csokoládét, majd forgassuk össze.
  5. Öntsük a masszát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig, félúton forgassunk a tortaformán 180 fokot.
  6. Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, majd fordítsuk a tetejére, húzzuk le a sütőpapírt, és hintsük be porcukorral. Tároljuk hűtőben!


Elkészítési tipp

Bátrabbak kipróbálhatják ugyanezt a receptet a répa helyett szintén nagyon apróra reszelt céklával! Csodás színű, szuperfinom süti lesz belőle.

Alkalmazzunk tűpróbát, hogy eldöntsük, kész e a süti! Szúrjunk bele hústűt, vagy villát, és ha ráragad a tészta, süssük még tovább.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Várjuk ezzel a nyuszit!“ Répatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Kapcsos tortaformához vágjunk az aljával megegyező méretű korongot sütőpapírból, helyezzük bele.
  3. Pucoljuk meg a répát, mossuk át alaposan, majd reszeljük minél apróbbra.
  4. Széles keverőedényben botmixerrel elegyítsük az olajat a tojásokkal és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat és a sütőport, keverjük egyenletesre. Tegyük hozzá a lereszelt citromhéjat, a répát, és az apró darabokra tört csokoládét, majd forgassuk össze.
  5. Öntsük a masszát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig, félúton forgassunk a tortaformán 180 fokot.
  6. Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, majd fordítsuk a tetejére, húzzuk le a sütőpapírt, és hintsük be porcukorral. Tároljuk hűtőben!



Elkészítési tipp

Bátrabbak kipróbálhatják ugyanezt a receptet a répa helyett szintén nagyon apróra reszelt céklával! Csodás színű, szuperfinom süti lesz belőle.

Alkalmazzunk tűpróbát, hogy eldöntsük, kész e a süti! Szúrjunk bele hústűt, vagy villát, és ha ráragad a tészta, süssük még tovább.

Vénusz tipp

Használjunk a sütihez Vénusz D-vitamin olajat, ami hozzájárul az egészséges fogazat és csontozat fenntartásához.