„Könnyű desszert” Panna cotta

A panna cotta egy tejszínes krém, melyet tetszés szerint variálhatunk. Piknikre legegyszerűbben kis befőttesüvegekbe öntsük a desszertet, így könnyen csomagolható.

Elő- és elkészítési idő

5 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~234 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 50 g cukor
  • 5 lap zselatin

Elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel, a felhasított vaníliarúddal, amit korábban kikapartunk magokkal és a cukorral felmelegítjük.
  2. A lapzselatinokat egymás után, hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak.
  3. A meleg tejszínes keverékben a zselatinlapokat feloldjuk. Kiszedjük belőle a vaníliát, majd hideg vízzel kiöblített poharakba adagoljuk és alaposan kihűtjük.


Elkészítési tipp

Friss gyümölccsel fogyasszuk!

Ételallergia tipp

Tejszín és tej helyett használhatunk kókusztejet, így laktózmentes lesz a desszertünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

657 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Könnyű desszert” Panna cotta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel, a felhasított vaníliarúddal, amit korábban kikapartunk magokkal és a cukorral felmelegítjük.
  2. A lapzselatinokat egymás után, hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak.
  3. A meleg tejszínes keverékben a zselatinlapokat feloldjuk. Kiszedjük belőle a vaníliát, majd hideg vízzel kiöblített poharakba adagoljuk és alaposan kihűtjük.



Elkészítési tipp

Friss gyümölccsel fogyasszuk!

Ételallergia tipp

Tejszín és tej helyett használhatunk kókusztejet, így laktózmentes lesz a desszertünk.

Vénusz tipp

A tejszín helyett használhatunk 4 dl Vénusz Napfölt is, ehhez 6 lap zselatin szükséges.