„Szívből sütöttem” Vaníliás piskótatorta

Egy csokor orgona és ez a krémes vaníliás szívtorta emlékezetessé teheti az idei anyák napját. Picit pepecselős, de annál jobban megéri, hiszen szuper meglepetés lesz anyunak.

Elő- és elkészítési idő

10 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~742 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Piskóta:

Krém:


Elkészítés

  1. A piskótalaphoz 2 tojást 2 ek cukorral robotgéppel 8 percig sűrű, krémes habosra keverjük.
  2. Hozzászitálunk a 2 ek lisztet és habverővel óvatosan összekeverjük.
  3. A szív alakú formát (amennyiben nem szilikon, hanem fém) kikenünk sütőmargarinnal ill. vékonyan kilisztezzük. A tésztát beleöntjük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. 
  4. Közben bekeverjük a második piskótalapot is. Az első ha kisült, kihűtjük. 
  5. A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, majd sűrű krémmé főzzük. Belekeverjük a margarint és a cukrot is.
  6. Citrom levével savanyítjuk, majd a mascarponéval is elkeverjük.
  7. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy felpuhuljon. Ha felpuhult a még meleg krémhez adjuk és feloldjuk benne. 
  8. A tortát betöltjük a krém 2/3-val, majd a maradékkal bevonjuk. Kihűtjük. Tálaláskor a tetejét gazdagon megrakjuk málnával, eperrel.


Elkészítési tipp

Készíthetjük kakaós piskótával, ez esetben adjunk a liszthez még 1 evőkanál kakaóport.

Ha tudunk bio citromot szerezni, akkor a héját is reszeljük a krémhez, így a citrom aromája még élénkebben érvényesül majd.

A krémhez adhatunk gyümölcsöket turmixolva vagy apróra vágva, ez esetben adjunk hozzá több zselatint.

Ételallergia tipp

Lisztmentesen is készíthető, ha a tojásokhoz darált mákot, diót adunk.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szívből sütöttem” Vaníliás piskótatorta

Hozzávalók

Piskóta:

Krém:


Elkészítés

  1. A piskótalaphoz 2 tojást 2 ek cukorral robotgéppel 8 percig sűrű, krémes habosra keverjük.
  2. Hozzászitálunk a 2 ek lisztet és habverővel óvatosan összekeverjük.
  3. A szív alakú formát (amennyiben nem szilikon, hanem fém) kikenünk sütőmargarinnal ill. vékonyan kilisztezzük. A tésztát beleöntjük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. 
  4. Közben bekeverjük a második piskótalapot is. Az első ha kisült, kihűtjük. 
  5. A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, majd sűrű krémmé főzzük. Belekeverjük a margarint és a cukrot is.
  6. Citrom levével savanyítjuk, majd a mascarponéval is elkeverjük.
  7. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy felpuhuljon. Ha felpuhult a még meleg krémhez adjuk és feloldjuk benne. 
  8. A tortát betöltjük a krém 2/3-val, majd a maradékkal bevonjuk. Kihűtjük. Tálaláskor a tetejét gazdagon megrakjuk málnával, eperrel.



Elkészítési tipp

Készíthetjük kakaós piskótával, ez esetben adjunk a liszthez még 1 evőkanál kakaóport.

Ha tudunk bio citromot szerezni, akkor a héját is reszeljük a krémhez, így a citrom aromája még élénkebben érvényesül majd.

A krémhez adhatunk gyümölcsöket turmixolva vagy apróra vágva, ez esetben adjunk hozzá több zselatint.

Ételallergia tipp

Lisztmentesen is készíthető, ha a tojásokhoz darált mákot, diót adunk.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint, amelyet elsősorban édes sütemények elkészítéséhez ajánlunk.