„Reggeli meglepetés!” Mascarponés, epres palacsintatorta

Ez egy könnyű és gyors recept, így ha sikerül korábban kelni az anyukáknál, 20 perc alatt csodás meglepetés reggelivel kopogtathatunk be hozzá.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~764 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • fél citrom leve
  • 50 dkg eper 
  • 1-2 ek méz

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük. 
  2. A tojást a cukorral felhabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, majd az étolajjal és a tejjel apránként felhígítjuk. 
  4. Forró serpenyőbe fél merőkanálnyi mennyiségeket teszünk és mindkét oldalát megsütjük.
  5. A mascarponét a porcukorral és a citrom levével habosra keverjük, hozzáadunk 20 dkg felkockázott epret, majd a palacsintát megkenjük vele, beborítjuk másik palacsintával és így tovább. A tetejét mézzel meglocsoljuk és eperrel díszítjük.


Elkészítési tipp

A palacsintatortát meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval vagy juharsziruppal is.

Eper helyett málnával, cseresznyével, meggyel is finom.

Ételallergia tipp

A palacsinta készíthető gluténmentes liszt és őrölt mandula fele-fele arányú keverékéből is.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Reggeli meglepetés!” Mascarponés, epres palacsintatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük. 
  2. A tojást a cukorral felhabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, majd az étolajjal és a tejjel apránként felhígítjuk. 
  4. Forró serpenyőbe fél merőkanálnyi mennyiségeket teszünk és mindkét oldalát megsütjük.
  5. A mascarponét a porcukorral és a citrom levével habosra keverjük, hozzáadunk 20 dkg felkockázott epret, majd a palacsintát megkenjük vele, beborítjuk másik palacsintával és így tovább. A tetejét mézzel meglocsoljuk és eperrel díszítjük.



Elkészítési tipp

A palacsintatortát meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval vagy juharsziruppal is.

Eper helyett málnával, cseresznyével, meggyel is finom.

Ételallergia tipp

A palacsinta készíthető gluténmentes liszt és őrölt mandula fele-fele arányú keverékéből is.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki a Vénusz Vajízű étolajat, amelyet tökéletes választás édes ételek készítéséhez is.