„Reggeli meglepetés!” Mascarponés, epres palacsintatorta

Ez egy könnyű és gyors recept, így ha sikerül korábban kelni az anyukáknál, 20 perc alatt csodás meglepetés reggelivel kopogtathatunk be hozzá.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~764 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • fél citrom leve
  • 50 dkg eper 
  • 1-2 ek méz

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük. 
  2. A tojást a cukorral felhabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, majd az étolajjal és a tejjel apránként felhígítjuk. 
  4. Forró serpenyőbe fél merőkanálnyi mennyiségeket teszünk és mindkét oldalát megsütjük.
  5. A mascarponét a porcukorral és a citrom levével habosra keverjük, hozzáadunk 20 dkg felkockázott epret, majd a palacsintát megkenjük vele, beborítjuk másik palacsintával és így tovább. A tetejét mézzel meglocsoljuk és eperrel díszítjük.


Elkészítési tipp

A palacsintatortát meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval vagy juharsziruppal is.

Eper helyett málnával, cseresznyével, meggyel is finom.

Ételallergia tipp

A palacsinta készíthető gluténmentes liszt és őrölt mandula fele-fele arányú keverékéből is.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Reggeli meglepetés!” Mascarponés, epres palacsintatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük. 
  2. A tojást a cukorral felhabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, majd az étolajjal és a tejjel apránként felhígítjuk. 
  4. Forró serpenyőbe fél merőkanálnyi mennyiségeket teszünk és mindkét oldalát megsütjük.
  5. A mascarponét a porcukorral és a citrom levével habosra keverjük, hozzáadunk 20 dkg felkockázott epret, majd a palacsintát megkenjük vele, beborítjuk másik palacsintával és így tovább. A tetejét mézzel meglocsoljuk és eperrel díszítjük.



Elkészítési tipp

A palacsintatortát meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval vagy juharsziruppal is.

Eper helyett málnával, cseresznyével, meggyel is finom.

Ételallergia tipp

A palacsinta készíthető gluténmentes liszt és őrölt mandula fele-fele arányú keverékéből is.

Vénusz tipp

Próbáljuk ki a Vénusz Vajízű étolajat, amelyet tökéletes választás édes ételek készítéséhez is.