„Nem igazán tudok sütni” Csokis cupcake kezdőknek

A cupcake egy igazán trendi süti és nagyon egyszerű is. Akkor is érdemes kipróbálni, ha még nem sokszor sütöttünk, mert nehéz elrontani, viszont lenyűgöző ajándék lesz az anyukáknak.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~764 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 dl tejszín
  • 3 ek mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • díszítőcukor

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk.
  2. Az étcsokit a sütőmargarinnal gőz felett felolvasztjuk, majd összekeverjük a tojással.
  3. Rászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal beleforgatjuk a lekvárt és a tejjel lazítjuk.
  4. Muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, majd a masszát kanállal beleadagoljuk. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. A tejszínt robotgéppel habosra keverjük és a kihűlt muffin tetejét megdíszítjük krémmel és dekorcukorral. 


Elkészítési tipp

A muffinhoz használt lekvár legyen kicsit savanykás, pikáns (barack pl.)

Tetejét díszíthetjük pudingkrémmel, mascarponekrémmel is.

A muffin tésztájába keverhetünk durvára vágott diót is.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk őrölt mandulát kevés rizsliszttel vagy gluténmentes liszttel vegyítve.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem igazán tudok sütni” Csokis cupcake kezdőknek

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk.
  2. Az étcsokit a sütőmargarinnal gőz felett felolvasztjuk, majd összekeverjük a tojással.
  3. Rászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal beleforgatjuk a lekvárt és a tejjel lazítjuk.
  4. Muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, majd a masszát kanállal beleadagoljuk. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. A tejszínt robotgéppel habosra keverjük és a kihűlt muffin tetejét megdíszítjük krémmel és dekorcukorral. 



Elkészítési tipp

A muffinhoz használt lekvár legyen kicsit savanykás, pikáns (barack pl.)

Tetejét díszíthetjük pudingkrémmel, mascarponekrémmel is.

A muffin tésztájába keverhetünk durvára vágott diót is.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk őrölt mandulát kevés rizsliszttel vagy gluténmentes liszttel vegyítve.

Vénusz tipp

Az elkészítéshez használjunk Vénusz Vajízű Sütőmargarint, mely a hűtőből kivéve azonnal eldolgozható.