„Anya a sósat szereti” Szív alakú túrós pogácsa

Ha anyukánk nem igazán édesszájú, készülhetünk anyák napjára egy sós klasszikussal: a túrós pogácsával is. Ha szív alakúra szaggatjuk, akkor pedig máris ünnepi ropogtatni való lesz belőle.

Elő- és elkészítési idő

8 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~463 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Kenéshez:

  • 1 tojás felverve (kis tejföllel kikeverve)

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük 20 percig.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tészta igen ragacsos lehet, nyugodtan lisztezzük a deszkát, a nyújtófát!
  4. A tésztát vékonyra nyújtjuk 2-3 cm magasra és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a pogácsákat.
  6. Megkenjük a tetejét a felvert, tejföllel kikevert tojással. 18 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal is.

A tésztájába keverhetünk 10 dkg reszelt (füstölt) sajtot is, így még finomabb lesz a pogácsa tésztája.

Túró helyett készíthetjük juhtúróval is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel ugyanezekkel az arányokkal készíthető.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anya a sósat szereti” Szív alakú túrós pogácsa

Hozzávalók

Kenéshez:


Elkészítés

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük 20 percig.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tészta igen ragacsos lehet, nyugodtan lisztezzük a deszkát, a nyújtófát!
  4. A tésztát vékonyra nyújtjuk 2-3 cm magasra és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a pogácsákat.
  6. Megkenjük a tetejét a felvert, tejföllel kikevert tojással. 18 perc alatt aranyszínűre sütjük.



Elkészítési tipp

A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal is.

A tésztájába keverhetünk 10 dkg reszelt (füstölt) sajtot is, így még finomabb lesz a pogácsa tésztája.

Túró helyett készíthetjük juhtúróval is.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel ugyanezekkel az arányokkal készíthető.

Vénusz tipp

A perec gyorsabban elkészül, ha könnyen eldolgozható Vénusz Sütőmargarint használunk, hiszen nem kell várnunk a begyúrásával .