„Ennek a receptjét még Anyu is elkéri majd” Snidlinges kelt perec

Ettől a perectől Anyu is elájul majd! Foszlós, langyos, ellenállhatatlan. 

Elő- és elkészítési idő

8 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~463 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 25 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek Vénusz Sütőmargarin
  • 1 csokor snidling
  • Kenéshez: 1 felvert tojás

Elkészítés

  1. A tejet a teáskanálnyi cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet az 1 evőkanál cukorral és sóval, a kacsazsírral, a margarinnal, az apróra vágott snidlinggel, illetve a tejben felfuttatott élesztővel összekeverjük, kidagasztjuk géppel vagy kézzel.
  3. Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd 16 részre osztjuk a tésztát. Vékony rudakká sodorjuk, majd perec alakúra hajtjuk.
  5. Felvert tojással lekenjük a tetejét.
  6. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük a pereceket.


Elkészítési tipp

A perec tetejére lisztből kevés víz és só hozzáadásával készíthetsz „sót”, amivel a sütés vége előtt meglocsoljuk a perecet és ebből lesz a perecekre olyan jellemző, középső sós rész.

Snidling helyett szezonálisan készíthetjük medvehagymával is.

A perec tetejét megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ennek a receptjét még Anyu is elkéri majd” Snidlinges kelt perec

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a teáskanálnyi cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet az 1 evőkanál cukorral és sóval, a kacsazsírral, a margarinnal, az apróra vágott snidlinggel, illetve a tejben felfuttatott élesztővel összekeverjük, kidagasztjuk géppel vagy kézzel.
  3. Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd 16 részre osztjuk a tésztát. Vékony rudakká sodorjuk, majd perec alakúra hajtjuk.
  5. Felvert tojással lekenjük a tetejét.
  6. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük a pereceket.



Elkészítési tipp

A perec tetejére lisztből kevés víz és só hozzáadásával készíthetsz „sót”, amivel a sütés vége előtt meglocsoljuk a perecet és ebből lesz a perecekre olyan jellemző, középső sós rész.

Snidling helyett szezonálisan készíthetjük medvehagymával is.

A perec tetejét megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is.

Vénusz tipp

A perec gyorsabban elkészül, ha könnyen eldolgozható Vénusz Sütőmargarint használunk, hiszen nem kell várnunk a begyúrásával .