„Anyunak sütöttem” Spárgás leveles tésztalepény

Ez a frissítő spárgás lepény könnyen szállítható, így ha vendégségbe megyünk délután az anyukánkhoz, kiváló csemege lehet az ünnepi beszélgetéshez.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~846 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 rúd leveles tészta
  • 1 tojás
  • 10 dkg feta sajt
  • 20 dkg mascarpone
  • 8 dkg parmezán
  • kis csokor snidling
  • kis csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • 50 dkg zöld spárga (kb. 16 db)
  • 2-3 ek Vénusz D-vitamin olaj
  • bors

Elkészítés

  1. A leveles tésztát, sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük. Széleit villával benyomkodjuk, 
  2. A fetát, mascarponét, parmezánt összekeverjük, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket és az olajat is. Az egészet alaposan elkeverjük.
  4. A krémet eloszlatjuk a tésztán, úgy hogy a szélére ne kerüljön. A spárgák fás végeit levágjuk, a többit pedig szép sorban a krémre rakosgatjuk.
  5. Sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési tipp

Megszórhatjuk vékonyra vágott baconnel vagy sonkával is.

Parmezán helyett használhatunk más zsíros sajtot is.

Készíthetjük úgy is, hogy a muffinsütőbe/kis tartletformába tesszük a tésztát és abba a mascarponés masszát ill. az apróra vágott spárgát.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anyunak sütöttem” Spárgás leveles tésztalepény

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát, sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük. Széleit villával benyomkodjuk, 
  2. A fetát, mascarponét, parmezánt összekeverjük, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket és az olajat is. Az egészet alaposan elkeverjük.
  4. A krémet eloszlatjuk a tésztán, úgy hogy a szélére ne kerüljön. A spárgák fás végeit levágjuk, a többit pedig szép sorban a krémre rakosgatjuk.
  5. Sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.



Elkészítési tipp

Megszórhatjuk vékonyra vágott baconnel vagy sonkával is.

Parmezán helyett használhatunk más zsíros sajtot is.

Készíthetjük úgy is, hogy a muffinsütőbe/kis tartletformába tesszük a tésztát és abba a mascarponés masszát ill. az apróra vágott spárgát.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj hozzájárul a fogak és csontok egészségének megőrzéséhez.