„Ma én főzök Anyunak!” Ananászos, füstölt sajtos csirkemell, rukkolás burgonyapürével

A vasárnapi ebéd általában az anyukák reszortja. Kedves figyelmesség, ha ezen a vasárnapon átvállaljuk tőlük a főzést, és meglepjük őket ezzel a gyümölcsös ebéddel.
Elő- és elkészítési idő

10 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~625 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg ananászkonzerv
  • szárnyas fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg füstölt sajt
  • 2 ek Vénusz étolaj

Rukolás burgonyapüré:

  • 60 dkg burgonya
  • 8 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2-3 marék rukkola ízlés szerint 

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A húst fűszerezzük, majd egy olajjal kikent kerámiatálba fektetjük.
  3. Az ananászt eloszlatjuk a szeleteken.
  4. A reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. Közben a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és bő, sós vízben megfőzzük. 
  6. Leszűrjük és a margarinnal összetörjük. Tejjel lazítjuk, végül rukkolát keverünk bele.


Elkészítési tipp

A füstölt sajt helyett más zsíros sajtot is használhatunk.

Rukkola helyett a burgonyapürébe keverhetünk friss kelkáposzta leveleket.

A burgonyapürét feldobhatjuk magvakkal is, pl. pirított szezámmag.

Ételallergia tipp

A burgonyapürébe tej helyett használhatunk alternatív tejeket, pl. mandulatej, de simán margarinnal kikeverve is habos végeredményt kapunk.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ma én főzök Anyunak!” Ananászos, füstölt sajtos csirkemell, rukkolás burgonyapürével

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg ananászkonzerv
  • szárnyas fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg füstölt sajt
  • 2 ek Vénusz étolaj

Rukolás burgonyapüré:

  • 60 dkg burgonya
  • 8 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2-3 marék rukkola ízlés szerint 

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A húst fűszerezzük, majd egy olajjal kikent kerámiatálba fektetjük.
  3. Az ananászt eloszlatjuk a szeleteken.
  4. A reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. Közben a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és bő, sós vízben megfőzzük. 
  6. Leszűrjük és a margarinnal összetörjük. Tejjel lazítjuk, végül rukkolát keverünk bele.



Elkészítési tipp

A füstölt sajt helyett más zsíros sajtot is használhatunk.

Rukkola helyett a burgonyapürébe keverhetünk friss kelkáposzta leveleket.

A burgonyapürét feldobhatjuk magvakkal is, pl. pirított szezámmag.

Ételallergia tipp

A burgonyapürébe tej helyett használhatunk alternatív tejeket, pl. mandulatej, de simán margarinnal kikeverve is habos végeredményt kapunk.

Vénusz tipp

Fontos, hogy kikenjük Vénusz étolajjal a tepsit, hiszen így nem ragad majd oda csirke és könnyebb lesz a dolgunk a mosogatáskor is.