“Most kiteszek magamért!“ Citromtorta

Vendégségkor szeretjük lenyűgözni azokat, akiket várunk. Ilyenkor sok időt töltünk a recept kiválasztásával és izgulunk, hogy tényleg szuperül sikerül-e. Ez egy nagyon finom torta, de nehéz elrontani és garantáltan mindenkinek ízleni fog.

Elő- és elkészítési idő

35 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~3200 kCal / torta

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 140 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 70 g cukor
  • 100 g Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 1 citrom héja, lereszelve
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 7 tojás sárgája
  • 300 g cukor
  • 7 nagy citrom leve
  • 3 citrom héja, lereszelve
  • 1 csipet só
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Tegyük konyhai robotgépbe a lisztet, a cukrot, a tojást, a lereszelt citromhéjat, margarint és sót, majd daráljuk addig, amíg morzsálódó tésztát kapunk.
  3. Terítsük el egy sütőpapírral bélelt magas falú tepsiben és nyomkodjuk le, hogy egyenletes vastagságú legyen a tészta. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig.
  4. Magas falú edényben keverjük össze a tojásokat a tojássárgájával, a cukorral, a citrom levével és héjával, majd tegyük alacsony lángra, és folyamatosan kavargatva kezdjük el főzni.
  5. Amikor felmelegedett, emeljünk a hőfokon, és további folyamatos kavarás mellett főzzük 7-8 percig, amíg a tojás elkezdi bekötni a citromkrémet.
  6. Öntsük az elősütött tésztára, fedjük be alufóliával a tepsit, majd süssük készre 10 perc alatt. Hűtsük le, tároljuk hűtőszekrényben, tálaláskor szitáljunk porcukrot a tetejére.


Elkészítési tipp

A citromkrém főzésekor nagyon fontos az állandó keverés, anélkül könnyen híg citromos rántotta lesz belőle. Ha mégsem voltunk elég figyelmesek, és bizony a tojás elkezdett kicsapódni, akkor gyorsan szűrjük át egy finom lyukú szűrőn, majd folytassuk, ahol abbahagytuk.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek elkészíthetik a tésztát akár mandula, vagy kókuszlisztből is.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Most kiteszek magamért!“ Citromtorta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Tegyük konyhai robotgépbe a lisztet, a cukrot, a tojást, a lereszelt citromhéjat, margarint és sót, majd daráljuk addig, amíg morzsálódó tésztát kapunk.
  3. Terítsük el egy sütőpapírral bélelt magas falú tepsiben és nyomkodjuk le, hogy egyenletes vastagságú legyen a tészta. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig.
  4. Magas falú edényben keverjük össze a tojásokat a tojássárgájával, a cukorral, a citrom levével és héjával, majd tegyük alacsony lángra, és folyamatosan kavargatva kezdjük el főzni.
  5. Amikor felmelegedett, emeljünk a hőfokon, és további folyamatos kavarás mellett főzzük 7-8 percig, amíg a tojás elkezdi bekötni a citromkrémet.
  6. Öntsük az elősütött tésztára, fedjük be alufóliával a tepsit, majd süssük készre 10 perc alatt. Hűtsük le, tároljuk hűtőszekrényben, tálaláskor szitáljunk porcukrot a tetejére.



Elkészítési tipp

A citromkrém főzésekor nagyon fontos az állandó keverés, anélkül könnyen híg citromos rántotta lesz belőle. Ha mégsem voltunk elég figyelmesek, és bizony a tojás elkezdett kicsapódni, akkor gyorsan szűrjük át egy finom lyukú szűrőn, majd folytassuk, ahol abbahagytuk.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek elkészíthetik a tésztát akár mandula, vagy kókuszlisztből is.

Vénusz tipp

Használjunk a tészta készítéséhez Vénusz Vajvarázslatot, ami 47% valódi vaj tartalmával még finomabbá teszi azt.