“Azonnal elkérik a receptjét!“ Sós sajttorta

Ha a sajtra gondolunk, a sós íz jut eszünkbe. Mégis a fél bolygót meghódította aztán az édes sajttorta. Hát most akkor csináljunk belőle újra sósat, és biztosan sikert fogunk vele aratni!

Elő- és elkészítési idő

20 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~400 kCal / szelet

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 23 dkg zabkeksz
  • 10 dkg sótlan földimogyoró
  • 12 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • csipet só
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • 4 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt parmezán 

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk le a zabkekszet, és tegyük félre a negyedét. Daráljuk le a mogyorót is, keverjük össze a ledarált keksz háromnegyedével és  a felolvasztott margarinnal, majd nyomkodjuk le egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
  3. Keverjük sima krémmé a krémsajtot a  tojásokkal, a ricottával, a tejföllel és a tejszínnel, majd forgassuk hozzá az apróra reszelt parmezánt, és a ledarált zabkeksz negyedét is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt, néha megforgatva süssük készre.
  5. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni, majd tároljuk fogyasztásig hűtőszekrényben.


Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Azonnal elkérik a receptjét!“ Sós sajttorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk le a zabkekszet, és tegyük félre a negyedét. Daráljuk le a mogyorót is, keverjük össze a ledarált keksz háromnegyedével és  a felolvasztott margarinnal, majd nyomkodjuk le egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
  3. Keverjük sima krémmé a krémsajtot a  tojásokkal, a ricottával, a tejföllel és a tejszínnel, majd forgassuk hozzá az apróra reszelt parmezánt, és a ledarált zabkeksz negyedét is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt, néha megforgatva süssük készre.
  5. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni, majd tároljuk fogyasztásig hűtőszekrényben.