“Hogy te mennyire kreatív vagy!“ Pálcikás sajtos batyu


Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~316 kCal / pálcika

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 lap leveles tészta
  • 25 dkg cheddar sajt
  • 100 g málna dzsem
  • 1 tojás
  • Vénusz étolaj
  • 16 fa pálcika

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Hajtsuk ki a leveles tésztát, a darabokat mindig felezve vágjunk belőle 16 egyenlő méretű kis téglalapot. Ismételjük meg a másik tésztalappal is.
  3. A kis tésztalapok felének a közepét kenjük meg egyenletesen a lekvárral, majd helyezzünk rá egy jó darab szeletelt sajtot. Tegyük a fapálcikákat a sajtokra úgy, hogy a pálcika kétharmada lelógjon a tésztáról. Helyezzük rá a maradék tésztalapokat, hogy kis batyukat kapjunk. Nyomkodjuk össze a tészták szélét óvatosan egy villával, így szép recés mintát kapunk. 
  4. Helyezzük a  batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceljük meg egy kevés étolajjal, majd kenjük le a tetejét felvert tojással.
  5. Süssük aranybarnára az előmelegített sütőben 12-13 perc alatt.


Elkészítési tipp

Pár perc alatt ropogósra süthetjük a kis batyukat bő olajban is, de ebben az esetben nagyon figyeljünk majd oda, hogy rendesen le legyen zárva a szélük.

Cheddar helyett használhatunk camembert, vagy más brie típusú sajtot is.

Vágjunk egészen apróra snidlinget, majd azzal keverjünk krémesre Vénusz Napfölt, így gyors és finom mártogatóst kapunk a pálcikás csemegézéshez.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hogy te mennyire kreatív vagy!“ Pálcikás sajtos batyu

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Hajtsuk ki a leveles tésztát, a darabokat mindig felezve vágjunk belőle 16 egyenlő méretű kis téglalapot. Ismételjük meg a másik tésztalappal is.
  3. A kis tésztalapok felének a közepét kenjük meg egyenletesen a lekvárral, majd helyezzünk rá egy jó darab szeletelt sajtot. Tegyük a fapálcikákat a sajtokra úgy, hogy a pálcika kétharmada lelógjon a tésztáról. Helyezzük rá a maradék tésztalapokat, hogy kis batyukat kapjunk. Nyomkodjuk össze a tészták szélét óvatosan egy villával, így szép recés mintát kapunk. 
  4. Helyezzük a  batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceljük meg egy kevés étolajjal, majd kenjük le a tetejét felvert tojással.
  5. Süssük aranybarnára az előmelegített sütőben 12-13 perc alatt.



Elkészítési tipp

Pár perc alatt ropogósra süthetjük a kis batyukat bő olajban is, de ebben az esetben nagyon figyeljünk majd oda, hogy rendesen le legyen zárva a szélük.

Cheddar helyett használhatunk camembert, vagy más brie típusú sajtot is.

Vágjunk egészen apróra snidlinget, majd azzal keverjünk krémesre Vénusz Napfölt, így gyors és finom mártogatóst kapunk a pálcikás csemegézéshez.