„Megaropik gyereknapi programokhoz” Grissini

A gyereknapi programok ropogtatni való nélkül nehezen kivitelezhetőek! Ezt a megaropi receptet hamar össze tudjuk dobni, könnyen befér a táskánkba és szuper meglepetés lesz a gyerekeknek, akárhova is megyünk.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~322 kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • kb. 2,5 dl langyos víz
  • 2 evőkanál Vénusz D-vitamin étolaj
  • 2 tk só
  • víz
  • 2 ek durva tengeri só

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet és az olajat is. Lágy tésztává dagasztjuk, majd 40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Ezt követően diónyi mennyiségeket tépünk belőle és hosszú, vékony kígyó alakúra sodorjuk a két tenyerünk között.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket, vékonyan megspricceljük vízzel és megszórjuk durva tengeri sóval. 
  5. 220 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. 


Elkészítési tipp

A grissini tésztájába tehetünk szárított vagy friss zöldfűszereket is.

Kínálhatjuk úgy is, hogy körbetekerjük sonkával.

A grissinihez készíthetünk mártogatós szószt is akár paradicsomból, akár sajtkrémből.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Megaropik gyereknapi programokhoz” Grissini

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet és az olajat is. Lágy tésztává dagasztjuk, majd 40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Ezt követően diónyi mennyiségeket tépünk belőle és hosszú, vékony kígyó alakúra sodorjuk a két tenyerünk között.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket, vékonyan megspricceljük vízzel és megszórjuk durva tengeri sóval. 
  5. 220 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. 



Elkészítési tipp

A grissini tésztájába tehetünk szárított vagy friss zöldfűszereket is.

Kínálhatjuk úgy is, hogy körbetekerjük sonkával.

A grissinihez készíthetünk mártogatós szószt is akár paradicsomból, akár sajtkrémből.

Vénusz tipp

A legkisebbek csontjainak és egészségének megőrzése érdekében használjuk a Vénusz D-vitaminos olajat.