„Megaropik gyereknapi programokhoz” Grissini

A gyereknapi programok ropogtatni való nélkül nehezen kivitelezhetőek! Ezt a megaropi receptet hamar össze tudjuk dobni, könnyen befér a táskánkba és szuper meglepetés lesz a gyerekeknek, akárhova is megyünk.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~322 kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • kb. 2,5 dl langyos víz
  • 2 evőkanál Vénusz D-vitamin étolaj
  • 2 tk só
  • víz
  • 2 ek durva tengeri só

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet és az olajat is. Lágy tésztává dagasztjuk, majd 40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Ezt követően diónyi mennyiségeket tépünk belőle és hosszú, vékony kígyó alakúra sodorjuk a két tenyerünk között.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket, vékonyan megspricceljük vízzel és megszórjuk durva tengeri sóval. 
  5. 220 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. 


Elkészítési tipp

A grissini tésztájába tehetünk szárított vagy friss zöldfűszereket is.

Kínálhatjuk úgy is, hogy körbetekerjük sonkával.

A grissinihez készíthetünk mártogatós szószt is akár paradicsomból, akár sajtkrémből.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Megaropik gyereknapi programokhoz” Grissini

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet és az olajat is. Lágy tésztává dagasztjuk, majd 40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Ezt követően diónyi mennyiségeket tépünk belőle és hosszú, vékony kígyó alakúra sodorjuk a két tenyerünk között.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket, vékonyan megspricceljük vízzel és megszórjuk durva tengeri sóval. 
  5. 220 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. 



Elkészítési tipp

A grissini tésztájába tehetünk szárított vagy friss zöldfűszereket is.

Kínálhatjuk úgy is, hogy körbetekerjük sonkával.

A grissinihez készíthetünk mártogatós szószt is akár paradicsomból, akár sajtkrémből.

Vénusz tipp

A legkisebbek csontjainak és egészségének megőrzése érdekében használjuk a Vénusz D-vitaminos olajat.