“Mókás piros leves“ Kápiakrémleves betűtésztával

A betűtészta generációk óta a gyerekek kedvence. Bármilyen levesbe tesszük, azt biztosan kikanalazzák, így bátran kísérletezhetünk különböző zöldségekkel, ez most egy finom kápia krémleves.

Elő- és elkészítési idő

15 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~523 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 nagyobb kápia paprika
  • 1 fej hagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 2 dl tejszín
  • 1 krumpli
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • bors
  • 5 dkg betűtészta
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 240 fokra.
  2. Helyezzük tepsire a kápiákat és a fokhagymát héjastól, tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük meg. Félúton forgassuk meg a paprikákat, akkor jó, ha feketedik a héja. Ha megsült, húzzuk le a paprika héját, csumázzuk ki és távolítsuk el a magokat. A sült fokhagymát szedjük ki a héjából.
  3. Leveses fazékban pirítsuk le az olajon a hagymát. Amikor egy kis színt kap, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a sült paprikát és a fokhagymát, keverjük át, majd öntsük fel 1,5 liter forró vízzel. Adjuk hozzá a megpucolt és apró kockákra vágott krumplit és főzzük 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul. 
  4. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen krémesre a levest. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk újra.
  5. Amikor forr, dobjuk bele a betűtésztát és néha átkavarva főzzük puhára.
  6. Tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

Használhatunk nagyobb mennyiségű fokhagymát is: amikor barnára sütjük, elveszti az erejét, és csak a mély, telt fokhagymaíz marad meg.

Ételallergia tipp

Laktózmentes verzióként elhagyhatjuk a tejszínt: használjunk a leves sűrítéséhez 2 krumplit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mókás piros leves“ Kápiakrémleves betűtésztával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 240 fokra.
  2. Helyezzük tepsire a kápiákat és a fokhagymát héjastól, tegyük az előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük meg. Félúton forgassuk meg a paprikákat, akkor jó, ha feketedik a héja. Ha megsült, húzzuk le a paprika héját, csumázzuk ki és távolítsuk el a magokat. A sült fokhagymát szedjük ki a héjából.
  3. Leveses fazékban pirítsuk le az olajon a hagymát. Amikor egy kis színt kap, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a sült paprikát és a fokhagymát, keverjük át, majd öntsük fel 1,5 liter forró vízzel. Adjuk hozzá a megpucolt és apró kockákra vágott krumplit és főzzük 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul. 
  4. Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen krémesre a levest. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk újra.
  5. Amikor forr, dobjuk bele a betűtésztát és néha átkavarva főzzük puhára.
  6. Tálaljuk forrón!



Elkészítési tipp

Használhatunk nagyobb mennyiségű fokhagymát is: amikor barnára sütjük, elveszti az erejét, és csak a mély, telt fokhagymaíz marad meg.

Ételallergia tipp

Laktózmentes verzióként elhagyhatjuk a tejszínt: használjunk a leves sűrítéséhez 2 krumplit.

Vénusz tipp

Ha tálaláskor pár kanál Vénusz Napfölt adunk a leveshez, még finomabb és krémesebb lesz.