„Anyaaa, anya csinálsz jégkrémet?” Csíkos gyümölcsös jégkrém

Házilag jégkrémet készíteni igazán nem bonyolult dolog, a gyerekeknél azonban hangos sikert arathatunk vele, pláne ezzel a csíkos ünnepi fajtával. Jégkrémforma híján használhatunk kis műanyag poharakat és fa spatulát is hozzá.
Elő- és elkészítési idő

5 perc + 1 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~230 kcal / adag

Hozzávalók

  • 4 kivi
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg barack
  • 3 ek porcukor
  • 3 tk facsart citromlé

Elkészítés

  1. A kivit 1 ek porcukorral és 1 tk citromlével leturmixoljuk. Ha sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1 ek vizet.
  2. A málnát 1 ek porcukorral és 1 tk citromlével leturmixoljuk és szitán átnyomjuk, ne legyenek benne magok.
  3. A barackot 1 ek porcukorral és 1 tk citromlével leturmixoljuk.
  4. Házi jégkrémformába öntjük a kivis részből egy csíkot, kifagyasztjuk. Majd a málnás rész következik, azt is kifagyasztjuk. Végül a barackos rész, azt is kifagyasztjuk.


Elkészítési tipp

Lényegében bármilyen gyümölcsből készíthetünk jégkrémet ugyanezzel a technikával.

Ha nagyon sűrű a gyümölcspüré, hígíthatjuk vízzel vagy natúr joghurttal.

Magos gyümölcsök esetében mindenképpen passzírozzuk át szitán.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anyaaa, anya csinálsz jégkrémet?” Csíkos gyümölcsös jégkrém

Hozzávalók


Elkészítés

  1. A kivit 1 ek porcukorral és 1 tk citromlével leturmixoljuk. Ha sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1 ek vizet.
  2. A málnát 1 ek porcukorral és 1 tk citromlével leturmixoljuk és szitán átnyomjuk, ne legyenek benne magok.
  3. A barackot 1 ek porcukorral és 1 tk citromlével leturmixoljuk.
  4. Házi jégkrémformába öntjük a kivis részből egy csíkot, kifagyasztjuk. Majd a málnás rész következik, azt is kifagyasztjuk. Végül a barackos rész, azt is kifagyasztjuk.



Elkészítési tipp

Lényegében bármilyen gyümölcsből készíthetünk jégkrémet ugyanezzel a technikával.

Ha nagyon sűrű a gyümölcspüré, hígíthatjuk vízzel vagy natúr joghurttal.

Magos gyümölcsök esetében mindenképpen passzírozzuk át szitán.