"A legjobb gyereknapi ebéd" - Mini sonkás-sajtos pizzák

Ha tehetnénk, a gyerekek valószínűleg minden nap pizzát ennének, így ha rászánjuk magunkat a sütésre, biztos, hogy nagy lesz az öröm és emlékezetes lesz a gyereknap!
Elő- és elkészítési idő

5 + 90 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~988 kcal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Paradicsomos pizzaszósz
  • 450 g hámozott, darabolt paradicsom (pl. Mutti polpa)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 10-15 dkg sonka
  • 15 dkg sajt sajt
  • bazsalikomlevél

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, majd tálba szitáljuk. Ezt a lépést nem érdemes lespórolni, ettől lesz könnyed, levegős a tészta.
  2. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a szárított oregánót és az élesztőt. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, majd kézi mixerrel fényesre dagasztjuk a tésztát. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
  3. Langyos helyre tesszük, tiszta konyharuhával letakarva kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  4. Kelesztés után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, és kinyújtjuk. Kb 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, megkenjük a paradicsomszósszal, sonkával, sajttal megszórjuk és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési tipp

Paradicsomos szósz helyett próbáljuk ki snidlinges tejfölös szósszal is.

Ételallergia tipp

A pizzatészta gluténmentes lisztből is készülhet ugyanezekkel az arányokkal.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"A legjobb gyereknapi ebéd" - Mini sonkás-sajtos pizzák

Hozzávalók

Paradicsomos pizzaszósz

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, majd tálba szitáljuk. Ezt a lépést nem érdemes lespórolni, ettől lesz könnyed, levegős a tészta.
  2. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a szárított oregánót és az élesztőt. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, majd kézi mixerrel fényesre dagasztjuk a tésztát. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától.
  3. Langyos helyre tesszük, tiszta konyharuhával letakarva kb. 30 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  4. Kelesztés után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, és kinyújtjuk. Kb 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, megkenjük a paradicsomszósszal, sonkával, sajttal megszórjuk és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési tipp

Paradicsomos szósz helyett próbáljuk ki snidlinges tejfölös szósszal is.

Ételallergia tipp

A pizzatészta gluténmentes lisztből is készülhet ugyanezekkel az arányokkal.

Vénusz tipp

Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként a Vénusz Omega 3&6 olajat !