„Tejbegríz-sütiiii!” Citromos, tejbegrízes sütemény

A tejbegríz klasszikus gyerekkedvenc, de citromos süteményként igazi ünnepi csemege, amit nem csak a gyerekek, hanem mi is imádni fogunk.
Elő- és elkészítési idő

10 perc + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Kalória

~360 kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarudat felhasítjuk és kiszedjük krémes belsejét. Ezt a tejjel, csipet sóval, 10 dkg cukorral felfőzzük.
  2. Ha forr, hozzákeverjük a búzadarát, 1-2 percig főzzük.
  3. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, majd kibéleljük egy réteg réteslappal, ezt megkenjük az olajjal és ráfektetünk még egyet, azzal ugyanígy teszünk. Így 3 réteg réteslap fekszik a formában.
  4. Erre öntjük a grízes masszát. Ezt követően a maradék 3 lapot az előzőekhez hasonlóan egymásra fektetünk úgy, hogy közben olajjal kenegetjük.
  5. 180 fokon 45 percig sütjük, a felénél lefedjük alufóliával, nehogy megégjen. A cél a halvány barna szín elérése.
  6. A citromot alaposan megmossuk, majd héját lereszeljük. A citrom levét, héját 10 dkg cukorral, a fahéjjal és 1,5 dl vízzel sziruppá főzzük, majd ha megsült a süti, ezzel a sziruppal meglocsolgatjuk. 


Elkészítési tipp

Citrom helyett narancsot vagy lime-ot is használhatunk a szirupkészítéshez.

Hűtőben is jól tárolható, hidegen málna vagy citromfagyival is isteni.

Réteslap helyett használhatunk leveles tésztát is.

Ételallergia tipp

Tej helyett használjunk mandulatejet vagy laktózmentes tejet, így laktózmentes lesz a sütink.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Tejbegríz-sütiiii!” Citromos, tejbegrízes sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarudat felhasítjuk és kiszedjük krémes belsejét. Ezt a tejjel, csipet sóval, 10 dkg cukorral felfőzzük.
  2. Ha forr, hozzákeverjük a búzadarát, 1-2 percig főzzük.
  3. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, majd kibéleljük egy réteg réteslappal, ezt megkenjük az olajjal és ráfektetünk még egyet, azzal ugyanígy teszünk. Így 3 réteg réteslap fekszik a formában.
  4. Erre öntjük a grízes masszát. Ezt követően a maradék 3 lapot az előzőekhez hasonlóan egymásra fektetünk úgy, hogy közben olajjal kenegetjük.
  5. 180 fokon 45 percig sütjük, a felénél lefedjük alufóliával, nehogy megégjen. A cél a halvány barna szín elérése.
  6. A citromot alaposan megmossuk, majd héját lereszeljük. A citrom levét, héját 10 dkg cukorral, a fahéjjal és 1,5 dl vízzel sziruppá főzzük, majd ha megsült a süti, ezzel a sziruppal meglocsolgatjuk. 



Elkészítési tipp

Citrom helyett narancsot vagy lime-ot is használhatunk a szirupkészítéshez.

Hűtőben is jól tárolható, hidegen málna vagy citromfagyival is isteni.

Réteslap helyett használhatunk leveles tésztát is.

Ételallergia tipp

Tej helyett használjunk mandulatejet vagy laktózmentes tejet, így laktózmentes lesz a sütink.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 olaj azért fontos, mert az olajnak köszönhetően még ropogósabbak lesznek a réteslapok.