„Tejbegríz-sütiiii!” Citromos, tejbegrízes sütemény

A tejbegríz klasszikus gyerekkedvenc, de citromos süteményként igazi ünnepi csemege, amit nem csak a gyerekek, hanem mi is imádni fogunk.
Elő- és elkészítési idő

10 perc + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Kalória

~360 kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarudat felhasítjuk és kiszedjük krémes belsejét. Ezt a tejjel, csipet sóval, 10 dkg cukorral felfőzzük.
  2. Ha forr, hozzákeverjük a búzadarát, 1-2 percig főzzük.
  3. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, majd kibéleljük egy réteg réteslappal, ezt megkenjük az olajjal és ráfektetünk még egyet, azzal ugyanígy teszünk. Így 3 réteg réteslap fekszik a formában.
  4. Erre öntjük a grízes masszát. Ezt követően a maradék 3 lapot az előzőekhez hasonlóan egymásra fektetünk úgy, hogy közben olajjal kenegetjük.
  5. 180 fokon 45 percig sütjük, a felénél lefedjük alufóliával, nehogy megégjen. A cél a halvány barna szín elérése.
  6. A citromot alaposan megmossuk, majd héját lereszeljük. A citrom levét, héját 10 dkg cukorral, a fahéjjal és 1,5 dl vízzel sziruppá főzzük, majd ha megsült a süti, ezzel a sziruppal meglocsolgatjuk. 


Elkészítési tipp

Citrom helyett narancsot vagy lime-ot is használhatunk a szirupkészítéshez.

Hűtőben is jól tárolható, hidegen málna vagy citromfagyival is isteni.

Réteslap helyett használhatunk leveles tésztát is.

Ételallergia tipp

Tej helyett használjunk mandulatejet vagy laktózmentes tejet, így laktózmentes lesz a sütink.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Tejbegríz-sütiiii!” Citromos, tejbegrízes sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarudat felhasítjuk és kiszedjük krémes belsejét. Ezt a tejjel, csipet sóval, 10 dkg cukorral felfőzzük.
  2. Ha forr, hozzákeverjük a búzadarát, 1-2 percig főzzük.
  3. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, majd kibéleljük egy réteg réteslappal, ezt megkenjük az olajjal és ráfektetünk még egyet, azzal ugyanígy teszünk. Így 3 réteg réteslap fekszik a formában.
  4. Erre öntjük a grízes masszát. Ezt követően a maradék 3 lapot az előzőekhez hasonlóan egymásra fektetünk úgy, hogy közben olajjal kenegetjük.
  5. 180 fokon 45 percig sütjük, a felénél lefedjük alufóliával, nehogy megégjen. A cél a halvány barna szín elérése.
  6. A citromot alaposan megmossuk, majd héját lereszeljük. A citrom levét, héját 10 dkg cukorral, a fahéjjal és 1,5 dl vízzel sziruppá főzzük, majd ha megsült a süti, ezzel a sziruppal meglocsolgatjuk. 



Elkészítési tipp

Citrom helyett narancsot vagy lime-ot is használhatunk a szirupkészítéshez.

Hűtőben is jól tárolható, hidegen málna vagy citromfagyival is isteni.

Réteslap helyett használhatunk leveles tésztát is.

Ételallergia tipp

Tej helyett használjunk mandulatejet vagy laktózmentes tejet, így laktózmentes lesz a sütink.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 olaj azért fontos, mert az olajnak köszönhetően még ropogósabbak lesznek a réteslapok.