“Nem mentem boltba” Sült fokhagymakrémleves

Vannak esték, amikor nem jön össze a bevásárlás és nincs otthon szinte semmi. Ilyenkor seperc alatt forró, mégis tartalmas vacsorát varázsolhatunk az asztalra egy fej fokhagymából, és némi száraz kenyérből.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~180 kCal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 bagett / 20 dkg száraz pékáru
  • 1 dl fehér bor
  • 1,4 l víz
  • 3 babérlevél
  • 5 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1.  Melegítsük elő a sütőt 220 fokra! A bagettet vagy a száraz pékárut áztassuk be vízbe.
  2.  Szedjük gerezdekre a fokhagymát, tegyük héjastól tepsibe, és 12-15 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Magas falú edényben pirítsuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott pékárut, majd a készre sült és héjából kiszabadított fokhagymagerezdeket, öntsük fel a fehérborral és a vízzel. Dobjuk bele a babérleveleket, és főzzük 10 percig.
  4.  A babérlevelek eltávolítása után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a krémlevest, sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Készítsünk pirított diót feltétnek: dobjuk be egy tepsiben a sütőbe a fokhagyma mellé, 10 perc alatt készre sül. Tegyük egy tiszta konyharuhába, majd rázzuk össze, így könnyen lejön a héja.

Ételallergia tipp

Gluténmentes verzióként pékáru helyett főzzünk puhára a levesben 2-3 db vékonyra szeletelt krumplit, majd turmixoljuk bele.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem mentem boltba” Sült fokhagymakrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Melegítsük elő a sütőt 220 fokra! A bagettet vagy a száraz pékárut áztassuk be vízbe.
  2.  Szedjük gerezdekre a fokhagymát, tegyük héjastól tepsibe, és 12-15 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Magas falú edényben pirítsuk meg az olajon az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott pékárut, majd a készre sült és héjából kiszabadított fokhagymagerezdeket, öntsük fel a fehérborral és a vízzel. Dobjuk bele a babérleveleket, és főzzük 10 percig.
  4.  A babérlevelek eltávolítása után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a krémlevest, sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Készítsünk pirított diót feltétnek: dobjuk be egy tepsiben a sütőbe a fokhagyma mellé, 10 perc alatt készre sül. Tegyük egy tiszta konyharuhába, majd rázzuk össze, így könnyen lejön a héja.

Ételallergia tipp

Gluténmentes verzióként pékáru helyett főzzünk puhára a levesben 2-3 db vékonyra szeletelt krumplit, majd turmixoljuk bele.

Vénusz tipp

Tálaláskor pár kanál krémesre kevert Vénusz Napföllel még finomabb lesz a leves!