“Formába hozom magam” Csirkemell steak cukkinivel

Igazi edzés utáni gyors vacsora. Az egészben sült csirkemell nagyon könnyen variálható akármilyen friss zöldséggel, ez a recept most cukkinivel készült.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~430 kCal / adag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg a cukkinit, vágjuk ketté hosszában, majd vágjuk egyenletes vékony szeletekre. Az újhagymát mosás után karikázzuk fel, a fokhagymát szeljük vékonyra.
  3. Széles vas, vagy teflon serpenyőben forrósítsunk kevés olajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a szárazra törölt csirkemell filéket, sózzuk, borsozzuk, pirítsunk kérget az aljára 2-3 perc alatt, majd forgassuk meg, sózzuk, borsozzuk újra, és süssük további 3-4 percig. Ha lepirult mindkét oldala, szedjük hőálló tálba, és süssük készre az előmelegített sütőben 13 perc alatt.
  4. Tegyük vissza a tűzre a serpenyőt, dobjuk bele a felaprított zöldségeket a kakukkfűvel együtt, sózzuk. Néha átforgatva pirítsuk közepes lángon 10-12 percig, amíg a csirke meg nem sül.
  5. A sütőből kivett csirkemellet pihentessük két percig, majd tálaljuk a forró cukkini körettel.


Elkészítési tipp

Feldobhatjuk a cukkinit akármilyen vékonyra szelt és gyorsan átsülő zöldséggel: padlizsánnal, édesburgonyával, vagy amihez csak kedvünk szottyan.

Mindig pihentessük sütés után pár percig az egyben sült húsokat. Ezáltal könnyebb szeletelni is.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Formába hozom magam” Csirkemell steak cukkinivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Mossuk meg a cukkinit, vágjuk ketté hosszában, majd vágjuk egyenletes vékony szeletekre. Az újhagymát mosás után karikázzuk fel, a fokhagymát szeljük vékonyra.
  3. Széles vas, vagy teflon serpenyőben forrósítsunk kevés olajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a szárazra törölt csirkemell filéket, sózzuk, borsozzuk, pirítsunk kérget az aljára 2-3 perc alatt, majd forgassuk meg, sózzuk, borsozzuk újra, és süssük további 3-4 percig. Ha lepirult mindkét oldala, szedjük hőálló tálba, és süssük készre az előmelegített sütőben 13 perc alatt.
  4. Tegyük vissza a tűzre a serpenyőt, dobjuk bele a felaprított zöldségeket a kakukkfűvel együtt, sózzuk. Néha átforgatva pirítsuk közepes lángon 10-12 percig, amíg a csirke meg nem sül.
  5. A sütőből kivett csirkemellet pihentessük két percig, majd tálaljuk a forró cukkini körettel.



Elkészítési tipp

Feldobhatjuk a cukkinit akármilyen vékonyra szelt és gyorsan átsülő zöldséggel: padlizsánnal, édesburgonyával, vagy amihez csak kedvünk szottyan.

Mindig pihentessük sütés után pár percig az egyben sült húsokat. Ezáltal könnyebb szeletelni is.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz D-vitamin étolajat, ami hozzáadott D vitamintartalmának köszönhetően hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat megőrzéséhez.