“Habzsidőzsi” Sült camembert pirított gombával

Egy hűvös tavaszi estén keresve sem találhatnánk egyszerűbb és melengetőbb gyors vacsorát, mint ez az illatos, friss fűszernövényekkel sült camembert és gomba!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~495 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db camembert sajt
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 1 ág rozmaring
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  2. Helyezzük beolajozott tepsire a sajtokat, szurkáljunk beléjük rozmaring ágacskákat, őröljünk rá borsot, majd tegyük be az előmelegített sütőbe 10-14 percre.
  3. Mossuk meg a gombát, szárítsuk le, vágjuk egyenletes vékony szeletekre. Szeljük a fokhagymát is minél vékonyabbra.
  4. Melegítsünk nagy lángon széles teflon serpenyőben kevés olajat, majd dobjuk rá a gombát, fokhagymát, és néha átforgatva minél gyorsabban pirítsuk aranybarnára. Sózzuk, tálaljuk forrón a sült camemberttel.


Elkészítési tipp

Mindenképpen tűzforró serpenyőben kezdjük el pirítani a gombát, és gyorsan forgatva süssük, így valóban pirulni fog, nem pedig puhára párolódni a kieresztett víztartalmától.

Keverjünk a gombához egy pár marok bébispenótot: még színesebb és finomabb lesz a vacsink!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Habzsidőzsi” Sült camembert pirított gombával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  2. Helyezzük beolajozott tepsire a sajtokat, szurkáljunk beléjük rozmaring ágacskákat, őröljünk rá borsot, majd tegyük be az előmelegített sütőbe 10-14 percre.
  3. Mossuk meg a gombát, szárítsuk le, vágjuk egyenletes vékony szeletekre. Szeljük a fokhagymát is minél vékonyabbra.
  4. Melegítsünk nagy lángon széles teflon serpenyőben kevés olajat, majd dobjuk rá a gombát, fokhagymát, és néha átforgatva minél gyorsabban pirítsuk aranybarnára. Sózzuk, tálaljuk forrón a sült camemberttel.



Elkészítési tipp

Mindenképpen tűzforró serpenyőben kezdjük el pirítani a gombát, és gyorsan forgatva süssük, így valóban pirulni fog, nem pedig puhára párolódni a kieresztett víztartalmától.

Keverjünk a gombához egy pár marok bébispenótot: még színesebb és finomabb lesz a vacsink!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 étolajat, ami alfa-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér egészséges koleszterinszintjének a fenntartásához.