“Mindent a wokba!” Pad thai

Elsőre elég bonyolultan hangzik ugyan, de ha megvan hozzá minden alapanyagunk, villámgyors vacsorával varázsolhatunk távol-keleti hangulatot magunknak vagy a barátainknak.

Elő- és elkészítési idő

5 + 12 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~1025 kCal / adag

Allergének

Földimogyoró

Hal

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 5 dkg földimogyoró
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fél cukkini
  • 1 tk tamarindpaszta
  • 2 ek halszósz
  • 1 fél lime leve
  • 25 dkg rizstészta
  • 1 tojás
  • 5 dkg friss koriander
  • 1 kierezett, kimagozott chili
  • 3 ek Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Vágjuk keskeny csíkokra a csirkemell filét. Az újhagymát karikázzuk vékonyra, a fokhagymát zúzzuk össze, majd aprítsuk tovább. Kockázzuk fel a megmosott cukkinit héjastól.
  2. Áztassuk be a rizstésztát hideg vízbe.
  3. Széles serpenyőben vagy wokban forró olajon kezdjük el pirítani a csirkét. Ha már egy kis színt kapott, dobjuk rá a cukkinit, a fokhagymát, az újhagymát, és a mogyorót.
  4. Adjuk hozzá a tamarind pasztát, a halszószt, és a beáztatott rizstésztát. Gyakran átforgatva rázzuk össze a serpenyőben az alapanyagokat, ügyeljünk, hogy a tészta ne csomósodjon össze.
  5. A beáztatott rizstészta percek alatt elkészül, ekkor húzzuk az edény szélére, üssünk a serpenyő közepére egy tojást, és ha a hőtől elkezd megdermedni, forgassuk össze azt is a tésztával. Facsarjuk rá a fél lime levét.
  6. Tálaljuk forrón, vékonyra szelt kimagozott chilivel, és aprított friss korianderrel.


Elkészítési tipp

Halszószt, vagy osztriga szószt találhatunk már a nagyobb szupermarketekben is. Ha nem sikerülne tamarind pasztát beszereznünk, pár kanál sötét szójaszósszal is helyettesíthetjük, de ügyeljünk a használatakor, mert a halszósznak és a szójaszósznak is nagyon magas a sótartalma.

Könnyen vega vacsorát készíthetünk, ha csirke helyett apró kockákra vágott tofuval csináljuk a pad thait. A csirkéhez hasonló módon kezdjük majd el pirítani a forró serpenyőben, így nem fog szétesni.

Könnyebben kezelhető a főzéskor a tamarind paszta, ha pár kanálnyi vízzel elkeverjük, és így adjuk az ételhez.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindent a wokba!” Pad thai

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk keskeny csíkokra a csirkemell filét. Az újhagymát karikázzuk vékonyra, a fokhagymát zúzzuk össze, majd aprítsuk tovább. Kockázzuk fel a megmosott cukkinit héjastól.
  2. Áztassuk be a rizstésztát hideg vízbe.
  3. Széles serpenyőben vagy wokban forró olajon kezdjük el pirítani a csirkét. Ha már egy kis színt kapott, dobjuk rá a cukkinit, a fokhagymát, az újhagymát, és a mogyorót.
  4. Adjuk hozzá a tamarind pasztát, a halszószt, és a beáztatott rizstésztát. Gyakran átforgatva rázzuk össze a serpenyőben az alapanyagokat, ügyeljünk, hogy a tészta ne csomósodjon össze.
  5. A beáztatott rizstészta percek alatt elkészül, ekkor húzzuk az edény szélére, üssünk a serpenyő közepére egy tojást, és ha a hőtől elkezd megdermedni, forgassuk össze azt is a tésztával. Facsarjuk rá a fél lime levét.
  6. Tálaljuk forrón, vékonyra szelt kimagozott chilivel, és aprított friss korianderrel.



Elkészítési tipp

Halszószt, vagy osztriga szószt találhatunk már a nagyobb szupermarketekben is. Ha nem sikerülne tamarind pasztát beszereznünk, pár kanál sötét szójaszósszal is helyettesíthetjük, de ügyeljünk a használatakor, mert a halszósznak és a szójaszósznak is nagyon magas a sótartalma.

Könnyen vega vacsorát készíthetünk, ha csirke helyett apró kockákra vágott tofuval csináljuk a pad thait. A csirkéhez hasonló módon kezdjük majd el pirítani a forró serpenyőben, így nem fog szétesni.

Könnyebben kezelhető a főzéskor a tamarind paszta, ha pár kanálnyi vízzel elkeverjük, és így adjuk az ételhez.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega3&6 olajat, ami alfa-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér egészséges koleszterinszintjének a fenntartásához.