„Pufi palacsinta lusta hétvégi reggelekhez” Amerikai palacsinta, juharsziruppal

Amerikában hagyományosan sütőporos palacsintát készítenek. Ennek tésztája kicsit sűrűbb és a sütőportól viszont kicsit pufi lesz, tökéletes reggeli egy ágyban töltött naphoz.
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~348 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  2. A tojást a cukorral és a sütőmargarinnal felhabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a tejjel apránként felhígítjuk.
  4. Forró serpenyőbe fél merőkanálnyi mennyiségeket teszünk és mindkét oldalát megsütjük.


Elkészítési tipp

Leönthetjük juharsziruppal, de szórhatunk a sülő palacsinta tésztájába áfonyát is.

Készíthetjük sósan is, a tésztájába tehetünk zöldfűszereket.

Ételallergia tipp

A lisztet cserélhetjük gluténmentes liszt és őrölt mandula vagy mogyoró keverékére is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Pufi palacsinta lusta hétvégi reggelekhez” Amerikai palacsinta, juharsziruppal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  2. A tojást a cukorral és a sütőmargarinnal felhabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a tejjel apránként felhígítjuk.
  4. Forró serpenyőbe fél merőkanálnyi mennyiségeket teszünk és mindkét oldalát megsütjük.



Elkészítési tipp

Leönthetjük juharsziruppal, de szórhatunk a sülő palacsinta tésztájába áfonyát is.

Készíthetjük sósan is, a tésztájába tehetünk zöldfűszereket.

Ételallergia tipp

A lisztet cserélhetjük gluténmentes liszt és őrölt mandula vagy mogyoró keverékére is.

Vénusz tipp

A Vénusz Valódi Vajjal sütéshez a vaj ízével gazdagítja palacsintáinkat, de hordozza a margarin kedvező tulajdonságait is.