„Kend és tornyozd!” Diós-lekváros palacsintatorta

A diós-lekváros palacsintatorony olyan finom és elegáns, hogy akár tortának is elmegy. A rétegek közé dió és baracklekvár kerül, akár vendégségre is készíthetjük, csokival leöntve.
Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~904 kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló edény aljára egy réteg palacsintát fektetünk, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a porcukorral elkevert dióval.
  2. Erre ismét palacsinta, ismét lekvár, ismét dió.
  3. Addig folytatjuk, míg a tetejére palacsinta kerül.
  4. Alufóliával lefedjük és 180 fokon 20 percet sütjük.
  5. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és a palacsintatoronyra öntjük.


Elkészítési tipp

Néhány réteg közé szórhatunk porcukorral elkevert kakaóport, így még különlegesebb lesz a végeredmény.

Baracklekvár helyett használhatunk más savanykás lekvárt is, pl. áfonya, málna.

Ételallergia tipp

Dió helyett nagyon finom őrölt mandulával.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kend és tornyozd!” Diós-lekváros palacsintatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló edény aljára egy réteg palacsintát fektetünk, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a porcukorral elkevert dióval.
  2. Erre ismét palacsinta, ismét lekvár, ismét dió.
  3. Addig folytatjuk, míg a tetejére palacsinta kerül.
  4. Alufóliával lefedjük és 180 fokon 20 percet sütjük.
  5. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és a palacsintatoronyra öntjük.



Elkészítési tipp

Néhány réteg közé szórhatunk porcukorral elkevert kakaóport, így még különlegesebb lesz a végeredmény.

Baracklekvár helyett használhatunk más savanykás lekvárt is, pl. áfonya, málna.

Ételallergia tipp

Dió helyett nagyon finom őrölt mandulával.