„Sós szájúak kedvence!” Tarkedli

A tarkedli cseh eredetű palacsintaféle. A tésztája lazább szerkezetű lesz,  ha túrót teszünk bele. Kaporral isteni sós csemege!
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~922 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 4 dl langyos tej
  • 12 dkg túró
  • 1 tk só
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, a közepébe lyukat készítünk.
  2. 1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszt közepébe fúrt lyukba öntjük.
  3. Letakarjuk, 15 percet kelesztjük. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a túrót ill.  a maradék langyos tejet és az apróra vágott kaprot.
  4. Robotgéppel alaposan kidolgozzuk. Egy palacsintasütőt/teflon serpenyőt olajjal kikenünk és két evőkanál segítségével kis adagokat merünk a serpenyőbe.
  5. Pár perc sütés után falapáttal megfordítjuk és kicsit lenyomjuk, hogy helyes lapos legyen, majd aranysárgára sütjük a másik oldalát is. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
  6. Nagyjából 15-20 tarkedli lesz ebből a mennyiségből.


Elkészítési tipp

Lekvárral is nagyon finom, akkor a tésztához adjunk 2 ek cukrot.

Ételallergia tipp

Hajdinaliszttel vagy gluténmentes liszttel is működik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Sós szájúak kedvence!” Tarkedli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, a közepébe lyukat készítünk.
  2. 1 dl langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszt közepébe fúrt lyukba öntjük.
  3. Letakarjuk, 15 percet kelesztjük. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a túrót ill.  a maradék langyos tejet és az apróra vágott kaprot.
  4. Robotgéppel alaposan kidolgozzuk. Egy palacsintasütőt/teflon serpenyőt olajjal kikenünk és két evőkanál segítségével kis adagokat merünk a serpenyőbe.
  5. Pár perc sütés után falapáttal megfordítjuk és kicsit lenyomjuk, hogy helyes lapos legyen, majd aranysárgára sütjük a másik oldalát is. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
  6. Nagyjából 15-20 tarkedli lesz ebből a mennyiségből.



Elkészítési tipp

Lekvárral is nagyon finom, akkor a tésztához adjunk 2 ek cukrot.

Ételallergia tipp

Hajdinaliszttel vagy gluténmentes liszttel is működik.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj a vaj ízével és illatával a vaj tradicionális ízét és illatát ötvözi az olaj kedvező tulajdonságaival, így a palacsintákat könnyedén sütjük, nem tapad, nem ragad a serpenyőbe.