“Segítek anyunak! “ Füstölt sajtos fasírtgolyó

A fasírtgolyók laktatóak, a formázásukat csinálhatják a gyerekek, és akár nasiként, akár főzelékek feltétjeként megállják a helyüket.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~572 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marha
  • 30 dkg darált sertés
  • fél kk őrölt kömény
  • 1 ek mustár
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 15 deka füstölt sajt
  • bors
  • 1 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a darált húsból, a tojásból, a köményből és a zsemlemorzsából masszát. Sózzuk, óvatosan borsozzuk.
  2. Vágjuk apró, 1 centis kockákra a füstölt sajtot.
  3. Formázzunk kicsi, 2-3 centis golyókat a húsmasszából. Nyomjunk mindegyikbe egy sajtkockát, majd simítsuk újra gömbölyűvé, hogy sütéskor ne folyjon ki az olvadó sajt.
  4. Melegítsünk széles serpenyőben olajat, majd óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat, és néha átforgatva süssük készre 6-8 perc alatt, .
  5. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, szúrjunk mindegyik húsgolyóba fogpiszkálót, és tálaljuk akár házi majonézzel, akár más krémmel. 


Elkészítési tipp

Ehetjük önmagában is a húsgolyókat, akár melegen, akár hidegen, de kiváló feltét is lehet belőle főzelékekhez.

Keverjünk a darált húshoz 1 kávéskanál őrölt koriandert és 1 kávéskanál őrölt fahéjat: igazi keleti hangulatú csemegét kapunk majd, tálaljuk joghurttal!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek használhatnak a húsgolyó töltéséhez füstölt tofut is.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Segítek anyunak! “ Füstölt sajtos fasírtgolyó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a darált húsból, a tojásból, a köményből és a zsemlemorzsából masszát. Sózzuk, óvatosan borsozzuk.
  2. Vágjuk apró, 1 centis kockákra a füstölt sajtot.
  3. Formázzunk kicsi, 2-3 centis golyókat a húsmasszából. Nyomjunk mindegyikbe egy sajtkockát, majd simítsuk újra gömbölyűvé, hogy sütéskor ne folyjon ki az olvadó sajt.
  4. Melegítsünk széles serpenyőben olajat, majd óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat, és néha átforgatva süssük készre 6-8 perc alatt, .
  5. Papírtörlőn szárítsuk le a felesleges olajat, szúrjunk mindegyik húsgolyóba fogpiszkálót, és tálaljuk akár házi majonézzel, akár más krémmel. 



Elkészítési tipp

Ehetjük önmagában is a húsgolyókat, akár melegen, akár hidegen, de kiváló feltét is lehet belőle főzelékekhez.

Keverjünk a darált húshoz 1 kávéskanál őrölt koriandert és 1 kávéskanál őrölt fahéjat: igazi keleti hangulatú csemegét kapunk majd, tálaljuk joghurttal!

Ételallergia tipp

Laktózérzékenyek használhatnak a húsgolyó töltéséhez füstölt tofut is.

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel.