Bajnok Tv ropi - Rágcsa

Gyorsan elkészül, olcsó, omlós és ropogós. A tésztáját lefagyaszthatjuk és bármikor előkaphatjuk ha életünk párja megkérdezi, hogy van-e itthon valami ropogtatnivaló. Ha ez a recept nem bajnok, akkor semmi!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~1974 kCal/tepsi

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 4 k Vénusz Étolaj
  • 150 g reszelt sajt
  • 4 kanál tejföl
  • 2 tk só

Elkészítés

  1. Gyúrjunk lágy, omlós tésztát az összes hozzávalóból. A reszelt sajtnak csak a kétharmadát tegyük bele!
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Nyújtsuk fél centi vastagra a tésztát, derelyevágóval, vagy késsel szeljük keskeny csíkokra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk a maradék sajtot a rudacskák tetejére, és 12-14 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.


Elkészítési tipp

Ha túl lágy lesz a tésztánk a gyúrás közben, dobjuk be a fagyasztóba fél órára mielőtt nyújtanánk, hogy kicsit kidermedjen.

Ha szeretnénk, hogy szép sárga legyen a rágcsa teteje, kenjük be a sajtszórás előtt egy felvert tojással.

Ízlés szerint szórhatunk a sajt mellé egész köményt, szezámmagot.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bajnok Tv ropi - Rágcsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk lágy, omlós tésztát az összes hozzávalóból. A reszelt sajtnak csak a kétharmadát tegyük bele!
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Nyújtsuk fél centi vastagra a tésztát, derelyevágóval, vagy késsel szeljük keskeny csíkokra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk a maradék sajtot a rudacskák tetejére, és 12-14 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.



Elkészítési tipp

Ha túl lágy lesz a tésztánk a gyúrás közben, dobjuk be a fagyasztóba fél órára mielőtt nyújtanánk, hogy kicsit kidermedjen.

Ha szeretnénk, hogy szép sárga legyen a rágcsa teteje, kenjük be a sajtszórás előtt egy felvert tojással.

Ízlés szerint szórhatunk a sajt mellé egész köményt, szezámmagot.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Valódi Vajjal margarint, és még finomabb lesz a sütink.