891 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Ha unjuk, hogy nem tudunk úgy bemenni a nappaliba, hogy ne ropogna a lábunk alatt a chips és a sós mogyoró, akkor egy furfangos házi pereccel megoldhatjuk a problémát. Ez a perec nem morzsál, lágyan omlik az emberek szájában, de mégis roppanós kérge van!
60 + 35 perc
közepes
8 darab
~375 kCal/perec
Sóbevonat
Lehetne ugyan egyszerűbben is formázni a perechez a rudakat, azonban a sok hajtogatástól lesz igazán foszlós a belseje.
Sóbevonat helyett kedvünk szerint használhatunk köményt, nagyszemű sót, szezámmagot a perec ízesítéséhez.
Eredetileg nátrium-hidroxid (marólúg) 5%-os oldatát szokás használni az igazi bajor perec vízfürdőjéhez. Patikákban lehet beszerezni, maró hatású, ezért gumikesztyűben érdemes dolgozni vele. A lúg lebontja a tészta felületén a keményítőt cukorra, a lúgosság eltűnik, a cukor pedig karamellizálódni fog sütés közben, ettől lesz szép barna a színe. Használjunk helyette nyugodtan szódabikarbónát, az is megteszi.
TOVÁBBI RECEPTEK |
891 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció