Piroslap - Chilisbab krém bagettchipsszel

Egy izzasztó meccshez izzasztó férfias étel dukál. Ez a chilisbabkrém tökéletes kence, amellyel gyorsan leszerelhetjük a „Van itthon kaja?”- kérdést.

Elő- és elkészítési idő

15 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 -6 főre

Kalória

~456 kCal/adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 bagett / gyökérkenyér
  • 3-4 ek Vénusz étolaj
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 kis fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kierezett, kimagozott chili
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 x 400 g vörösbab konzerv
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 3-4 dkg friss koriander

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, és 8-10 perc alatt süssük ropogósra az előmelegített sütőben.
  2. Magas falú edényben pirítsuk meg az apró kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Lapátkanállal vegyük ki az edényből, tegyük félre. Pároljuk üvegesre a visszamaradt zsiradékban a felkockázott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a chilit, a füstölt, és sima fűszerpaprikát, az őrölt koriandert és a római köményt. Mielőtt odaégne, keverjük bele a paradicsom konzervet, és a babkonzerveket is. Csak az egyik babkonzerv levét használjuk fel, a másikat kiönthetjük!
  3. Fedjük le a fazekat, közepes lángon, 12-15 perc alatt főzzük készre a chilis babot. Botmixerrel pürésítsük egészen krémesre. Keverjük bele a félrerakott szalonnakockákat, és nagyobb darabokra vágott friss koriandert. Fogyasszuk forrón, vagy akár hidegen is!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!



Elkészítési tipp

Nem létfontosságú a füstölt paprika használata, viszont sokkal markánsabb íze lesz tőle a krémnek.

Ételallergia tipp

Könnyen gluténmentessé tehetjük az ételt, ha gluténmentes pékárúból készítjük a chipszet!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Piroslap - Chilisbab krém bagettchipsszel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, és 8-10 perc alatt süssük ropogósra az előmelegített sütőben.
  2. Magas falú edényben pirítsuk meg az apró kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Lapátkanállal vegyük ki az edényből, tegyük félre. Pároljuk üvegesre a visszamaradt zsiradékban a felkockázott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a chilit, a füstölt, és sima fűszerpaprikát, az őrölt koriandert és a római köményt. Mielőtt odaégne, keverjük bele a paradicsom konzervet, és a babkonzerveket is. Csak az egyik babkonzerv levét használjuk fel, a másikat kiönthetjük!
  3. Fedjük le a fazekat, közepes lángon, 12-15 perc alatt főzzük készre a chilis babot. Botmixerrel pürésítsük egészen krémesre. Keverjük bele a félrerakott szalonnakockákat, és nagyobb darabokra vágott friss koriandert. Fogyasszuk forrón, vagy akár hidegen is!

Van valamilyen ételallergiád? Ha regisztrálsz, figyelmeztetni tudunk azokra az összetevőkre, amelyekre oda kell figyelned!




Elkészítési tipp

Nem létfontosságú a füstölt paprika használata, viszont sokkal markánsabb íze lesz tőle a krémnek.

Ételallergia tipp

Könnyen gluténmentessé tehetjük az ételt, ha gluténmentes pékárúból készítjük a chipszet!

Vénusz tipp

A kész chilisbab pürésítésekor adjunk az ételhez 2-3 kanálnyi Vénusz étolajat, így sokkal krémesebb lesz a végeredmény.