El clasico - Tortilla chips mártogatósokkal

Ha van otthon egy kis tortillachips, de szeretnénk megörvendeztetni a családot különlegesebb mártogatósokkal, gyorsan össze tudunk nekik dobni 1-2 kencét, amivel a megszokott ropogtatnivaló is különleges lesz. Próbáljuk csak ki!

Elő- és elkészítési idő

20 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 - 6 főre

Kalória

~436 kCal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag tortilla lap

Avokádókrém:

  • 2 avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom leve

Kolbászos spenótkrém:

  • 10 dkg füstölt szárazkolbász
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 10 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma

  • Vénusz étolaj

Paradicsom salsa:

  • 1 fej lilahagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 nagyobb kápia paprika
  • 1 kimagozott, kierezett chilipaprika
  • 20 g friss koriander
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 2 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Széles teflonserpenyőben kevés olajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd dobjuk rá a mosott és leszárazott spenótot. Ha összefonnyadt, vegyük is le a tűzről, és aprítógépben pürésítsük össze a natúr sajtkrémmel. Tegyük tálba, forgassuk össze az apróra kockázott szárazkolbásszal, sózzuk ízlés szerint.
  2. Vágjuk kis kockákra a paradicsomot, és a kimagozott, kierezett kápiapaprikát. Keverjük össze az apróra szelt lilahagymával és a chilivel, facsarjuk rá a fél citrom levét. Forgassuk össze 2 kanál olajjal és a felaprított korianderrel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  4. Távolítsuk el az avokádó héját és magját, majd villával törjük össze a tejföllel, és a lereszelt fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, facsarjuk bele a fél citrom levét.
  5. Vágjuk körcikkekre a tortilla lapokat, tegyük tepsibe, locsoljuk meg pár kanál olajjal, majd süssük ropogósra az előmelegített sütőben 7-9 perc alatt.


Elkészítési tipp

Használjunk kész háromszögletű tortillachipszet, így még több időt megtakaríthatunk.

Ételallergia tipp

Könnyen gluténmentessé tehetjük az ételt, ha olyan tortillát választunk hozzá, ami csak kukoricalisztből készül.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

El clasico - Tortilla chips mártogatósokkal

Hozzávalók

Avokádókrém:

Kolbászos spenótkrém:

Paradicsom salsa:

Elkészítés

  1. Széles teflonserpenyőben kevés olajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd dobjuk rá a mosott és leszárazott spenótot. Ha összefonnyadt, vegyük is le a tűzről, és aprítógépben pürésítsük össze a natúr sajtkrémmel. Tegyük tálba, forgassuk össze az apróra kockázott szárazkolbásszal, sózzuk ízlés szerint.
  2. Vágjuk kis kockákra a paradicsomot, és a kimagozott, kierezett kápiapaprikát. Keverjük össze az apróra szelt lilahagymával és a chilivel, facsarjuk rá a fél citrom levét. Forgassuk össze 2 kanál olajjal és a felaprított korianderrel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  4. Távolítsuk el az avokádó héját és magját, majd villával törjük össze a tejföllel, és a lereszelt fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, facsarjuk bele a fél citrom levét.
  5. Vágjuk körcikkekre a tortilla lapokat, tegyük tepsibe, locsoljuk meg pár kanál olajjal, majd süssük ropogósra az előmelegített sütőben 7-9 perc alatt.



Elkészítési tipp

Használjunk kész háromszögletű tortillachipszet, így még több időt megtakaríthatunk.

Ételallergia tipp

Könnyen gluténmentessé tehetjük az ételt, ha olyan tortillát választunk hozzá, ami csak kukoricalisztből készül.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Napfölt az avokádókrém készítéséhez, és még krémesebb kencét kapunk!